Vágólapra másolva!
Hét esztendő után valószínűleg az idei év második felében visszatérhet a kötelek közé Axel Schulz, a németek korábbi kiváló nehézsúlyú ökölvívója. A visszatérést már egy ideje tervező német bokszoló kedden alapos kivizsgáláson vett részt, amely után Walter Wagner orvos nem győzött lelkendezni az egykori kiválóság állapotáról.

"Talán még soha nem volt ilyen jó formában, mint most" - mondta a doktor. Schulz már edzésbe állt, s tervei szerint novemberben vagy decemberben mutathatja meg újra élesben, hogy mit tud.

A 37 éves klasszis (mérlege 24 győzelem, 4 vereség, 1 döntetlen) pályafutása során háromszor bokszolhatott a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), egyszer pedig a Boksz Világszövetség (WBA) világbajnoki címéért, ám egyszer sem sikerült elhódítania a koronát.

Eddigi utolsó meccsét 1999. szeptember 25-én az ukrán Vlagyimir Klicsko ellen vívta. Utóbbin, a WBA vb-, és az EBU Eb-övéért kiírt összecsapáson a nyolcadik menetben kiütéssel kapott ki, majd ezt követően bejelentette visszavonulását.