Vágólapra másolva!
Véglegessé vált, hogy Erdei Zsolt július 29-én, Oberhausenben csapattársa, Thomas Ulrich ellen védheti meg - immár hatodik alkalommal - félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címét.

A 30 éves német öklöző profi pályafutása során 31 alkalommal lépett a kötelek közé, huszonkilencszer győztesen hagyta el a szorítót, kétszer kikapott. Tizenkilenc összecsapást kiütéssel nyert meg. A két vereségét a súlycsoport két nagyágyújától, Glen Johnsontól és Tomasz Adamektől szenvedte el - mindketten a hatodik menetben ütötték ki őt. Ulrich jelenleg a tizennegyedik a WBO ranglistáján.

Erdei Zsolt 2004 januárjában, a mexikói Julio Gonzalez ellen szerezte meg a WBO szervezet vb-övét, amelyet azóta ötször védett meg, legutóbb május 6-án, az ausztrál Paul Murdoch ellen. Összesen 24 profi mérkőzést vívott, és valamennyit megnyerte.

"Egy világbajnoknak mindenkit le kell győznie. Ulrich remek bokszoló, de ismerem a gyengéit, tudom, hogyan lehet nyerni ellene" - mondta Erdei.

Fritz Sdunek, a magyar bokszoló edzője szerint is a címvédő az esélyesebb. "Zsolt az összecsapás egyértelmű esélyese. Pár éve a két ökölvívó együtt edzett, akkor feltűnő volt, hogy Zsolt mennyivel gyorsabb Thomasnál. Most is erre kell majd építenünk."

Klaus Peter Kohl, az Universum Box Promotion vezetője szerint csak fokozza az érdeklődést, ha egy klubhoz tartozó ökölvívók találkoznak egymással. "Kizárólag remek bokszolókkal kötünk szerződést, egy ilyen harcot mindig felfokozott érdeklődés kísér. Óriási csatára számítok, bárki nyer, nem számít meglepetésnek."