Társoldalunk:

Erdei nagy meccset ígér Ulrich ellen

2006.07.26. 14:34

Szombaton immár hatodszor védheti meg címét Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka. Ellenfele ezúttal a szintén universumos Thomas Ulrich lesz, az összecsapás esélyesének pedig annak ellenére a magyar búnyost tartják, hogy kihívója hazai közönség előtt bokszolhat.

Az oberhauseni gála sajtótájékoztatóján ennek megfeleően Erdei nyilatkozott magabiztosabban: "Világbajnok vagyok, és világbajnok maradok. Már most a súlyomnál vagyok, kiváló formában érzem magam. Ulrich erős ellenfél, de kondicionálisan és boksztudásban nem ér fel hozzám. A bokszrajongók egy nagyszerű küzdelmet fognak látni."  

"Ötven százalék az esélyem a győzelemre. Zsoltot nagyon jó bokszolónak tartom, de nekem is vannak erőségeim, és keményen készültem. Ez egy lehetőség, amelyet ki akarok használni, de biztos, hogy nem ez az utolsó" - mondta kevésbé határozottan a kihívó, akinek feltehetően ezúttal nem jön majd jól a ringben, hogy Madár edzője, Fritz Sdunek korábban két évig foglalkozott vele, így tisztában lehet a német gyengéivel.

Felvetődhet persze a kérdés, hogy miért istállón belüli bokszoló lett Erdei ellenfele, noha korábban, az ausztrál Paul Murdoch elleni, májusi KO-győzelme után egy nagyobb horderejű, az amerikai piac érdeklődését is felkeltő mérkőzést terveztek a számára. A 30 éves Ulrich ugyanakkor nem tartozik a súlycsoport közvetlen élmezőnyéhez, profi pályafutása során 31 alkalommal lépett a kötelek közé, huszonkilencszer győztesen hagyta el a szorítót, kétszer kikapott. Tizenkilenc összecsapást kiütéssel nyert meg, a igazán erős ellenfelekkel szemben  azonban kudarcot vallott -  Glen Johnson és Tomasz Adamek is a hatodik menetben ütötte ki. Ulrich jelenleg 14. a WBO ranglistáján, a szervezetektől függtelen Boxrec a 17., a Fightnews a 8. helyre sorolja - a veretlen Erdei ugyanezen rangsorokban a 2., illetve a 3. helyen áll.

Mindezzel együtt az összecsapás Erdeinek is jó lehetőség: Ulrich német lévén egyelőre szerényebb eredményei ellenére is eladhatóbb bunyós a ZDF televízió számára, ám Madár most változtathat ezen a helyzeten, és egy magabiztos győzelemmel elérheti, hogy a további mérkőzéseit is élőben közvetítse a német csatorna, ami jelentős anyagi előrelépést is jelenthet neki.

Az összecsapás szombaton este 22 óra 15 perctől az RTL Klub  is élőben adja, felvezetésképpen pedig Hidvégi György címvédése is látható lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK