Vágólapra másolva!
Minden magyar búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokság egyéni küzdelmeitől, miután kedden Kuti Kis Rita meccslabdáról vesztett, Kapros Anikónak pedig gyakorlatilag esélye sem volt a "magyarmumus" szlovén Srebotnik ellen. Szerdán mindezek ellenére szoríthatunk még honfitársainkért, hiszen megkezdődnek a női párosok küzdelmei.

A szlovén Srebotnik ellen
továbbra sem megy

Az egyéni kudarcok után párosainkon a sor, hogy javítsanak az eddigi silány mérlegen. Marosi Katalin a dán Dyberggel az oldalán a 8-as pálya ötödik mérkőzését játsza, kérdés, hogy belefér-e majd a szerdai programba. Ellenfelük a Huber, Montalvo dél-afrikai, argentin kettős lesz.

Mandula Petra az osztrák Wartusch-sal összeszokottabb párost alkot, de a Carlsson, Magdalena Maleeva svéd, bolgár páros így is rettenetesen nehéz ellenfél lesz. Ők a 14-es pálya 3. összecsapását vívják.

Ami a szerdai napot illeti, a férfiaknál az első fordulóból még két komolyabb mérkőzésre kerül sor. Az első helyen kiemelt brazil Gustavo Kuerten bizonyára nem boldog, hogy még bele sem szagolhatott a US Open légkörébe, ám a cseh Daniel Vacek ellen most végre megteheti. A salakkirály a veterán szerva-röpte játékos ellen - lehetne a találkozó tömör megfogalmazása. Ennek ellenére a szaksajtó sima háromszettes brazil sikert vár.

Wimbledon hőse, a horvát Goran Ivanisevic 15. kiemeltként az amerikai Hugo Armando ellen kezd, meglepne mindenkit, ha nem nyerne. Főleg, hogy Ivanisevic lépten-nyomon azt hangoztatja: ha a válla bírja a terhelést, akkor bármi elképzelhető. Akár még a döntő is.

A második fordulóban lévő ausztrál Patrick Rafter a belga Christophe Rochus ellen bizonyíthatja, hogy első fordulóbeli rosszabb játéka csak véletlen volt.

A hölgyeknél az első helyen kiemelt svájci Martina Hingis az orosz Lina Krasznoruckajával meccsel. A szakemberek, sőt még maga Jelena Gyementyijeva is úgy véli, a 17 éves orosz kislány jelenleg a legnagyobb orosz tehetség. Ám ez egyelőre valószínűleg kevés a rutinos Hingis ellen.

Érdekesebb párosítások, szerda:

Nők, 2. forduló:
Davenport (amerikai, 3.) - Loit (francia)
S. Williams (amerikai, 10.) - Chladkova (cseh)
Hingis (svájci, 1.) - Krasznorckaja (orosz)
Sanchez-Vicario (spanyol, 20.) - Sugiyama (japán)

Férfiak, 1. forduló:
Kuerten (brazil, 1.) - Vacek (cseh)
Armando (amerikai) - Ivanisevic (horvát, 15.)

2. forduló:
Rafter (ausztrál, 6.) - Rochus (belga)

Nők, páros, 1. forduló:
Capriati, Hingis (amerikai, svájci) - Grant, Osterloh (dél-afrikai, amerikai)
Casoni, Kruger (olasz, dél-afrikai) - S. Williams, V. Williams (amerikai, 9.)
L. Huber, Montalvo (dél-afrikai, argentin) - Eva Dyrberg, Marosi-Aracama Katalin (dán, magyar)
Carlsson, M. Maleeva (svéd, bolgár) - Mandula Petra, Patricia Wartusch (magyar, osztrák)

Pincési László