Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legnagyobb mérkőzése - így jellemezte a BBC a két amerikai teniszhérosz, Pete Sampras és Andre Agassi összecsapását. A várva várt találkozó kiegyenlítettségére jellemző, hogy a négyjátszmás küzdelemben egyszer sem sikerült elvenniük egymás adogatójátékát, így négy, rövidítéses szettben dőlt el a továbbjutás Sampras javára.

Most Sampras fogadhatta
Agassi gratulációját

A férfiakkal kapcsolatos hír, hogy Patrick McEnroe, az amerikai Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a szeptember 21-i, India elleni összecsapásra. A keretbe meghívót kapott Andy Roddick, aki februárban már debütált Svájc ellen, Jan-Michael Gambill (bár sérült válla miatt kérdéses a játéka), a veterán Todd Martin (várhatóan ő játssza majd Roddick mellett a másik egyest), James Blake (az egykori Harvard-sztár, aki ötszettes csatára kényszerítette az ausztrál Hewittot) valamit a párosoknál a Donald Johnson, Jared Palmer kettős.

A hölgyek negyeddöntői után kialakult a legjobb négy párosítása. Az amerikai Venus Williams 6:3, 6:1-re verte a belga Kim Clijsterst, míg a 2. kiemelt, idén már két Grand Slam-tornát is nyerő Jennifer Capriati 6:3, 6:4-gyel búcsúztatta a francia Amelie Mauresmót. "Minden megváltozott, maga a US Open is. Örülök, hogy 10 év után ismét elődöntős lehetek" - mondta Capriati, aki 1991-ben már játszhatott itt a legjobb négy között. Az elődöntőben Capriati a címvédő Venus Williamsszel mérkőzik, míg a kishúg, Serena a svájci világelső Martina Hingisszel meccsel. A női párosok elődöntőjében az első helyen kiemelt Lisa Raymond, Rennae Stubbs amerikai, ausztrál kettős a Cara Black, Jelena Lihovceva dél-afrikai, orosz párossal csap össze, a másik ágon Kimberly Po-Messerli, Nathalie Tauziat (amerikai, francia, 4.) - Sandrine Testud, Roberta Vinci (francia, olasz) párharcra kerül sor. Érdekesség, hogy Raymond és Stubbs bekerült a vegyes páros fináléjába is, ahol egymás ellen mérkőznek majd, hiszen Rennae Stubbs, Todd Woodbridge (ausztrál, 1.) - Lisa Raymond, Leander Paes (amerikai, indiai, 2.) összecsapás lesz.

A mai nap programja inkább pihentető jellegű, a két férfi elődöntőt leszámítva sok érdekes nem történik majd. Az ausztrál Lleyton Hewitt az ausztrál Andy Roddickkal meccsel majd és a szakemberek ötszettes hazai sikert jósolnak. Ez a tipp a brazil Gustavo Kuerten és az orosz Jevgenyij Kafelnyikov összecsapásán a dél-amerikai világelsőt részesíti előnyben. A junior lányok párosversenyében a 8-as pálya ötödik mérkőzésén lép pályára Németh Virág és Babos Zsuzsanna, ők a Megan Bradley, Erin Burdette (amerikai) kettős ellen próbálnak meg továbblépni.

Érdekesebb párosítások
Női páros, elődöntő:
Po-Messerli, Tauziat (amerikai, francia, 4.) - Testud, Vinci (francia, olasz)

Férfiak, egyes, negyeddöntő:
Kuerten (brazil, 1.) - Kafelnyikov (orosz, 7.)
Hewitt (ausztrál, 4.) - Roddick (amerikai, 18.)

Vegyespáros, döntő:
Stubbs, Woodbridge (ausztrál, 1.) - Raymond, Paes (amerikai, indiai, 2.)

Lányok, páros negyeddöntő:
Bradley, Burdette (amerikai) - Németh Virág, Babos Zsuzsanna

Pincési László