Vágólapra másolva!
Lleyton Hewitt valószínűleg még legszebb álmai közben sem gondolt arra, hogy a US Open 1. elődöntőjében mindössze négy játékot veszít az orosz Jevgenyij Kafelnyikovval szemben, pedig így történt. Az ausztrál klasszis pályafutása első Grand Slam-fináléjában a Szafint verő Pete Sampras ellen mérkőzhet.

Hewitt lenyűgöző teljesít-
ménnyel jutott döntőbe
US Open

Hewitt (ausztrál, 4.)-Kafelnyikov (orosz, 7.) 6:1, 6:2, 6:1

A legjobb nyolc között a világelső brazil Gustavo Kuertent remek teljesítménnyel, mindössze hét játékot veszítve búcsúztató Kafelnyikov ezúttal másik arcát mutatta, hitehagyottan, sokat hibázva teniszezett.

Az első szettben Hewitt gyorsan 4:1-re elhúzott, de ekkor váratlanul megtorpant. Az orosz teniszező 40-0-nál három breaklabdához jutott, de kihagyta azokat, ezzel gyakorlatilag
elveszítette kedvét is.

A 83 perces találkozó során mindössze 15 önhibát vétő ausztrál taktikája nagyon eredményes volt, csak egyszer veszítette el adogatását, míg Kafelnyikov 8-szor.

Sampras (amerikai, 10.)-Szafin (orosz, 3.) 6:3, 7:6, 6:3

A tengerentúli klasszis egy évvel ezelőtt három szettes meccsen kapott ki Szafintól a döntőben, de ezúttal kevés esélyt adott ellenfelének. Sampras az első játszmában 3:2-nél vette el a bizonytalankodó orosz adogatását, s 28 perc alatt jutott lépéselőnyhöz.

A második szett parádés játékot hozott, mindkét teniszező tudása legjavát nyújtotta, így a számtalan breaklabda ellenére végül a rövidítés döntött. A tie-breakben Sampras volt a nyugodtabb, s 6:4-re vezetett. Ekkor Szafin pontot nyert a hazai klasszis szervájánál, de a következő labdamenetet elbukta.

A harmadik játszmában az amerikai 2:1-nél egy szenzációs átemelés révén újfent elnyerte a címvédő szerváját, s ezt követően már megállíthatatlan volt.

Korábban: