Társoldalunk:

Capriatiék nem utaznak Tokióba

Három tenisztornával, ám az előzetes információk szerint magyarok nélkül folytatódik a szezon. A férfiak Sanghajban, a hölgyek Quebec Cityben és Tokióban lépnek pályára. Utóbbi versenytől az amerikai események miatt már visszalépett Jennifer Capriati, Serena Williams, valamint Amy Frazier.

Capriati nem vállalta a repülést

A férfiak ATP Tour-viadala a sanghaji Heineken Opennel folytatódik, ahol kemény borításon 400 ezer dollár az összdíjazás. A torna első kiemeltje az amerikai Andre Agassi, ám a többiek (Schüttler, Kratochvil, Clavet, Calatrava, Sztoljarov, Burgsmüller és Ilie) már nem tartoznak szorosan az elithez. A tavalyi viadalt az idén nem induló Magnus Norman nyerte meg, a döntőben 6:4, 4:6, 6:3-ra verte a holland Sjeng Schalkent. A hét további kisebb, úgynevezett challenger-tornáin lehetnek magyar indulók, de ezekről egyelőre nincsen információ. A viadalokat egyébként Szczecinben (Lengyelország, 125 ezer dollár), Isztambulban (Törökország, 75 ezer dollár), Florianopolisban (Brazília, 50 ezer dollár) és Sevillában (Spanyolország, 37 500 dollár) rendezik.

A hölgyek WTA-versenyei közül a tokiói Toyota Princess Cup a nevesebb, itt 565 ezer dollárt osztanak szét. A versenyen pályára lép a belga Clijsters, a thaiföldi Tanasugarn, a jugoszláv Dokic, a spanyol Sanchez-Vicario, a francia Testud és az amerikai Monica Seles is. A többi amerikai teniszsztár nem vállalta a repülőutat, így Amy Frazier korábbi visszalépését követte Jennifer Capriati és Serena Williams is. A hírek szerint az egykori csehszlovák, most az Egyesült Államokban élő Martina Navratilova is pályára lép - Sanchez-Vicario partnereként.

A másik tornán, a kanadai Quebec Cityben 170 ezer dollárt osztanak szét, itt az amerikai Shaughenessy és Rubin, a luxemburgi Kremer és a horvát Majoli a legismertebb név.

Pincési László

Korábban: