Vágólapra másolva!
A tenisz Davis Kupa döntője előtt lassan időszerűvé válik a kérdés: Ausztrália huszonhetedik vagy Franciaország kilencedik alkalommal nyeri el a serleget? A hazaiak biztos győzelemmel számolnak, míg Guy Forget csapata meglepetésre készül.

Az egykori remek játékosból lett
kapitány meglepetést ígér
Davis Kupa

A francia válogatott szakvezetője, Guy Forget szerint a csapat képes lehet a meglepetésre, akár Ausztráliában is. "Hewitt nem erőteljes, nem adogat erőset, ráadásul nekünk megvannak a megfelelő fegyvereink a hatástalanítására" - nyilatkozta Forget az ausztrálok legjobbjáról, a US Open idei győzteséről. Bár Franciaország még soha nem nyert az ötödik kontinensen az eddigi négy összecsapás során, a szakvezető most úgy véli, van esély. "A legfontosabb feladatom az lesz, hogy magas hőfokon tartsam a fiúkat, életben tartva bennük a kollektív küzdőszellemet. A döntőbe jutás nagy bravúr a csapattól, néha a legnagyobbakhoz hasonló játékot produkáltunk. Ausztrália jobb csapat, de mi a legjobb formánkat adjuk majd."

Az ausztrál sajtó egyébként kiemelte, hogy Hewitték remek játéka, kiegészülve esetleg a felgyógyult Phillipoussisszal, biztató lehet a döntőre nézve. És abból kiindulva, hogy a franciák játéka is felfelé ívelő tendenciát mutat, ráadásul remek a hangulat (a hollandok elleni elődöntőt követően az öltözőben pillanatok alatt "becsíptek" a franciák), Nicolas Escude és Fabrice Santoro vezetésével vidám sajtótájékoztatót tartottak. Az biztos, a Melbourne Parkban az utóbbi évek legjobb fináléjára számíthatunk.

Pincési László

Korábban: