Vágólapra másolva!

Thaiföldi teniszévzáró a hölgyeknél

Miközben a férfiak egyhetes pihenőjüket töltik a sydneyi Masters-verseny előtt, a hölgyek a thaiföldi Pattaya Cityben az utolsó WTA-viadalon vesznek részt. Persze a legjobbak nélkül, hiszen a 110 ezer dolláros összdíjazás kevésbé csábító, mint a Fed Kupa-finálé, amelyet a hét második felében, Madridban rendeznek.

Az esztendőt záró tenisz WTA-viadalra a thaiföldi Pattaya Cityben kerül sor, ahol a versenyzők 110 ezer dollárért és az ezzel járó világranglista-pontokért küzdenek majd meg. A Volvo Women's Opent első alkalommal 1989-ben rendezték meg, akkor tízezer dolláros szatelit-tornaként csupán egy kisebb állomás volt. A győzelmet az indonéz Yayuk Basuki szerezte meg, aki 1991-ben és 1993-ben is nyerni tudott itt. Rajta kívül a belga Sabine Appelmans tudott többször is győzni (1992, 1994), tavaly a luxemburgi Anne Kremer bizonyult a legjobbnak - a fináléban az orosz Panovát verte 6:1, 6:4-re. A párosoknál a Basuki, Vis indonéz, holland kettős nyert.

Az idei torna kimagasló esélyesének a jugoszláv Jelena Dokicot tartják, de a bolgár Magdalena Maleeva és a svájci Patty Schnyder is okozhat meglepetést. Az ismertebb teniszezők közül rajthoz áll még az üzbég Iroda Tulyganova, a címvédő Anne Kremer, valamint a hazaiak legjobbjai, Tamarine Tanasugarn, Montinee Tangpong, Napaporn Tongsalee, Wilawan Chobtang és Chattida Timjapo is.