Vágólapra másolva!
Andre Agassi után a másik legjobb amerikai teniszező, Pete Sampras is úgy döntött, új edzővel vág neki a 2002-es esztendőnek. A 13-szoros Grand Slam-győztes Sampras eddigi trénerét, Tom Gulliksont a spanyol José Higueras váltja.

Három hónap alatt másodszor váltott edzőt Pete Sampras, minden idők legeredményesebb férfi teniszezője. Három hónappal korábban szakított Paul Annacone-nal, aki 1995 óta irányította felkészülését, helyét az a Tom Gullikson vette át, akinek ikertestvére, Tim 1996-os haláláig Pete-et irányította. A megállapodás azonban csupán próbaidőre szólt, így Gullikson és Sampras békében váltak el egymástól. "Tom és én próbaidőt adtunk egymásnak, amely lejár" - nyilatkozta Sampras. "Most José Higueras mellett döntöttem, és feltétlenül hosszabb távon gondolkodunk."

Higueras versenyzőként kétszer is elődöntőig jutott a Roland Garroson (1982, 83), majd Michael Changet (1989) és Jim Couriert is győzelemre vezette a párizsi tornán (1991, 92). Sampras terve tehát nem más, mint hogy pályafutása vége felé még a Roland Garroson is tudjon nyerni - 13 GS-sikeréből ugyanis salakon még nem sikerült véghezvinnie a bravúrt.

Pincési László

Ajánlat:

Hewitt volt trénere edzi Agassit

Fórum:

Tenisz