Vágólapra másolva!
A szombati 1-1 után nem sikerült több mérkőzést nyernie a magyar nőitenisz-válogatottnak a Fed-kupa 16 csapatos világcsoportjának első fordulójában, Spanyolország 4-1-re győzött az Almeirában rendezett viadalon.

Fed-kupa, világcsoport, első forduló:
Spanyolország - Magyarország 4-1
Arantxa Sanchez-Vicario - Gubacsi Zsófia 6:0, 6:2
Magui Serna-Kuti Kis Rita 6:3, 6:1
Virginia Ruano Pascual, Arantxa Sanchez-Vicario - Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó 7:5, 6:2

A spanyolok a júliusi negyeddöntőben Németországgal mérkőznek, míg a magyarok a bennmaradásért lépnek majd pályára. Egy évvel ezelőtt a magyarok szintén 4-1-re kaptak ki az első fordulóban Szlovákiában, majd az izraeliek elleni 3-0-ás győzelemmel harcolták ki az idei szereplést a világcsoportban.

További eredmények:
Pozsony: Szlovákia-Svájc 3-2
Bol: Horvátország-Csehország 3-2
Drezda: Németország-Oroszország 3-2
Buenos Aires: Argentína-Franciaország 1-3
Milánó: Olaszország-Svédország 5-0
Brüsszel: Belgium-Ausztrália 3-2
Az Egyesült Államok-Ausztria (állás: 0-2) mérkőzést később rendezik.

A negyeddöntő párosítása:
Egyesült Államok/Ausztria - Horvátország
Spanyolország - Németország
Szlovákia - Franciaország
Olaszország - Belgium

Sampras legyőzte Agassit

Pete Sampras legyőzte nagy riválisát, Andre Agassit a 400 ezer dollár összdíjazású torna elődöntőjében, s kettőjük párharcában immár 19-14-re vezet. Az egykori világelsőre a fináléban a címvédő Andy Roddick vár.

Elődöntő:
Sampras (amerikai, 4.) - Agassi (amerikai, 2.) 6:1, 7:5
Roddick (amerikai, 3.) - Coria (argentin) 6:3, 2:6, 6:2

Gaudino sikere

Az argentin Gaston Gaudio nyerte a 955 ezer dollár összdíjazású barcelonai férfi tornát: a dél-amerikai játékos a döntőben magabiztosan verte a spanyol Albert Costát. Gaudio pályafutása során először diadalmaskodott ATP-versenyen.

Döntő:
Gaudio (argentin) - Costa (spanyol, 15.) 6:4, 6:0, 6:2

Bruguera befejezi

Befejezi pályafutását Sergi Bruguera, a francia nyílt bajnokság kétszeres győztese. A spanyol klasszis 1971. január 16-án született Barcelonában. A Roland Garroson 1993-ban és 1994-ben aratott diadala mellett még 1997-ben is döntős volt, de akkor kikapott Gustavo Kuertentől. Bruguera összesen tizennégy ATP-tornán bizonyult a legjobbnak. "Tizenöt évig jártam a versenyeket, eljött a búcsú ideje. A tenisz volt az életem" - mondta a 31 éves sportember.

Bruguera jelenleg 140. a világranglistán, 1994. augusztus 1-jén a harmadik volt. Ezen a héten éppen szülővárosában játszotta utolsó profi mérkőzését, a második fordulóban kapott ki a későbbi elődöntős argentin Guillermo Canastól.

Kuerten indul Mallorcán

A szervezők megerősítették, hogy a február végén csípőműtéten átesett Gustavo Kuerten is indul a hétfőn kezdődő, 381 ezer dollár összdíjazású mallorcai tornán. A francia nyílt bajnokság háromszoros győztese a spanyolországi versenyt tekinti a párizsi Grand Slam-viadalra (rajt: május 27-én) való felkészülés egyik legfontosabb állomásának. Mallorcán az egykori brazil világranglista-vezető lesz az első kiemelt.

Korábban:

Fed-kupa: Kuti Kis nem bírt Sanchez-Vicarióval

Fórum:

Tenisz