Vágólapra másolva!
Az amerikai nyílt teniszbajnokság vasárnapi játéknapján magyar idő szerint délután öt órakor kezdődött volna a program, az időjárás azonban ismét belerondított a torna lebonyolításába: fél 12-ig szakadatlanul zuhogott az eső, ezután lehetett csak elkezdeni a játékot.

Újfent rászakadt az ég New Yorkra, a héten immáron másodszor, de az időjárás-előrejelzések alapján korántsem biztos, hogy utoljára. Magyar idő szerint délután öt órakor kellett volna elkezdeni az első mérkőzéseket, a folyamatos esőzések miatt azonban lehetetlen volt a játék. A szervezők először este fél 10-re ígérték, hogy elkezdik a programot, ezzel egy időben az összes juniortalálkozót egy nappal elhalasztották. Aztán az égiek akaratából újabb két órát csúszott a kezdés, így az elsőnek kiírt Serena Williams (1. a világranglistán)-Deja Bedanova (24.) ütközet este fél 12-kor kezdődhetett el.

Fenekestül felforgatták az egész napirendet, mégis úgy nézett ki, a legfontosabb, egyéni találkozók mindegyikét sikerül megrendezni. A legnagyobb csatának egyébként Pete Sampras (17.) összecsapása ígérkezett a 33. helyen kiemelt Greg Rusedskivel (35.) szemben, az amerikainak azzal a tudattal kellett pályára lépnie, hogy amennyiben veszít, 1989 óta legrosszabb világranglistás helyezését éri el: kiesik a top 50-ből. "Pete-et sosem szabad leírni, 13 Grand Slamet nyert, ismeri a játék minden csínját-bínját" - morfondírozott a britek második számú játékosa. "Azzal is tisztában van, hogy ha rosszul szerepel az Openen, csúnyán visszaesik a ranglistán, parádés játékkal tudja csak elkerülni mindezt. Sokan érzik most úgy az öltözőben, hogy megcsíphetik minden idők legnagyobb játékosát, én azonban inkább nem mondok semmit: keményen koncentrálok a meccsre."

Serena Williams az első játszmát egyébként egészen elképesztő tenisszel nyerte Bedanova ellen, 6:1-re diadalmaskodott. A meglepő persze nem ez, hanem hogy 13 első adogatásából 12-t bevágott, 11-szer pontot is csinált belőlük. Egyetlen második szervájánál is hozta a labdamenetet, a cseh hozzá sem tudott szagolni Serena szervagémjeihez - meg úgy általában a játékához sem.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

A folytatásban sem látszott, hogy a világelsőt különösebben megviselte volna rajongójának letartóztatása, továbbra is ellenállhatatlanul ütött. A második szettet is 6:1-re nyerte, összesen 41 percet töltött csak a pályán. Érdemes egy pillantást vetni a nyerő ütések arányára, ebben a fiatalabbik Williams-nővér 34:5 arányban volt jobb. Ehhez tulajdonképpen nem fűzhetünk hozzá semmit, csak annyit: meglepő lenne, ha a döntőben nem látnánk viszont.

Amint a felek a pályáról levonultak, az eső ismét rázendített nótájára, s úgy mosta el a hátralévő mérkőzéseket, ahogy illik. Samprasnek talán a legjobbkor jött a pauza, Rusedski 5:3-nál az első szett megnyeréséért adogatott, játszmalabdája is volt, Sampras azonban visszakapaszkodott, így 5:4-ről folytathatják a mai napon. Már amennyiben persze lesz játék, mert az időjósok ismét sötét fellegekkel riogatták a teniszkedvelőket.

US Open, Flushing Meadows, 16 174 200 dollár összdíjazás, kemény pálya
Női egyes, harmadik forduló:
Serena Williams (amerikai, 1. kiemelt) - Daja Bedanova (cseh, 20.) 6:1, 6:1