Vágólapra másolva!
Rövid ideig vizitált a brazil Gustavo Kuerten a spanyol főváros férfitenisz-tornáján, már az első forduló után szedhette a sátorfáját. Legyőzője a thaiföldi Paradorn Srichaphan volt.

Pedig a háromszoros Roland Garros-győztes Gustavo Kuerten nem rossz formában érkezett a Mester-sorozatba tartozó viadalra (ez az utolsó előtti verseny), a múlt heti, lyoni tornán egészen a fináléig nyomult előre. Ott aztán egy tulajdonképpen szemtelenül fiatal francia, bizonyos Paul-Henri Mathieu végül megállította, de bizonyossá vált, hogy Kuerten immáron teljes értékű harcos, tökéletesen felépült sérüléséből.

Igen ám, de a szupererős madridi versenyen mindjárt az első körben összeakadt Paradorn Srichaphannal, aki bizony számtalan nagy nevet tréfált már meg az idei év során. Ha lehet, a thaiföldi még jobban hangolt az e heti tornára, első lett ugyanis az Ázsiai Játékokon, a döntőben a koreai Lee-t verte meg. Ezt megelőzően sem lehetett panasz a formájára, a kemény pályás szezonban összekapirgált egy tornagyőzelmet, döntős is volt, a US Opennek pedig titkos favoritként futhatott neki.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Mathieu újabb tornagyőzelme/sport/egyeni/tenisz/20021013mathieu.htmlMathieu újabb nagy ugrásai/sport/egyeni/tenisz/20021014mathieu.html

Nem mondhatni, hogy a két játékos madridi összecsapása egyoldalú lett volna, az azonban észrevehető volt, hogy a mérkőzést az ázsiai irányította. Az első játszmát 6:4, majd pedig a másodikat ugyanilyen arányban nyerte meg, így ő jutott a második fordulóba, ahol a brit Tim Henman vár rá.

Még a tegnapi nap meglepetése, hogy az argentin Calleri simán leütötte a pályáról az esélyesebbnek kikiáltott amerikai Blake-et, mindösszesen hat játékot bukott el. Nyert viszont a spanyol Corretja, aki honfitársát, Vicentét verte. Madridhoz kapcsolódik az a hír is, hogy az egykori világelső Marcelo Rios bejelentette, legalább az idény végéig edző nélkül készül fel a versenyekre. Mint mondta, jól megvan egyedül is, nincs szüksége semmilyen tanácsra. Ő tudja, az első kört mindenesetre sikerrel abszolválta.

A nőknél a legnagyobb történés az, hogy a jugoszláv Jelena Dokic Zürichben úgy nyilatkozott, nem kíván indulni a jövő év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. Mint ismeretes, Dokic "választott" hazája Ausztrália, 2001. januárjáig a kontinensnyi ország színeiben püfölte a labdát. Akkor megsértődött az ausztrál szövetségre, hazautazott Belgrádba, s azóta ismét jugoszlávként játszik. Már idén sem indult Melbourne-ben, s jövőre sem fog: egy igazi alibi indokkal hozakodott elő, miszerint fáradt, s egy kis pihenésre lenne szüksége.

ATP-torna, Madrid (2,95 millió dollár, fedett, kemény pálya), 1. forduló:
Santoro (francia) - Boutter (francia) 6:3, 7:6
Calleri (argentin) - Blake (amerikai) 6:4, 6:2
Nalbandian (argentin) - Clavet (spanyol) 6:1, 6:1
Malisse (belga) - Koubek (osztrák) 6:2, 6:4
Corretja (spanyol) - Vicente (spanyol) 6:4, 7:5
Srichaphan (thaiföldi) - Kuerten (brazil) 6:4, 6:4
Gambill (amerikai) - Pavel (román) 7:6, 6:3
Lapentti (ecuadori) - Kratochvil (svájci) 7:6, 6:1
Lopez (spanyol) - Clement (francia) 7:6, 3:6, 6:4
Ljubicic (jugoszláv) - Mantilla (spanyol) 6:3, 6:4

2. forduló:
Grosjean (francia, 7.) - Malisse (belga) 5:1-nél Malisse feladta
Moya (spanyol, 8.) - Gonzalez (chilei) 2:6, 7:6, 7:6

WTA-torna, Zürich (1,224 millió dollár, fedett, kemény pálya), 1. forduló:
Gyementyijeva (orosz) - Barna (német) 6:2, 7:5
Panova (orosz) - Kremer (luxemburgi) 6:4, 6:2
Martinez (spanyol) - Casanova (svájci) 6:4, 6:3
Dokic (jugoszláv, 5.) - Majoli (horvát) 6:1, 6:4
Hantuchova (szlovák, 7.) - Husarova (szlovák) 7:6, 6:1
Miskina (orosz, 8.) - Raymond (amerikai) 6:4, 4:6, 6:2
Stevenson (amerikai) - Szugijama (japán) 6:3, 6:4

WTA-torna, Pozsony (110 ezer dollár, fedett, kemény pálya), 1. forduló:
Kurhajcova (szlovák) - Pucsek (fehérorosz) 7:5, 6:3
Benesova (cseh) - Müller (német) 6:2, 6:2
Diaz-Oliva (argentin) - Serna (spanyol, 7.) 6:2, 6:4
Harkleroad (amerikai) - Weingärtner (német) 6:0, 6:0
Grande (olasz, 3.) - Garbin (olasz) 6:2, 6:1

-kd-