Vágólapra másolva!
Két sima szettben legyőzte Marat Szafin a wimbledoni döntős David Nalbandiant a 2,95 millió dollár összdíjazású párizsi Mester-versenyen, így Lleyton Hewitt és Andre Agassi után harmadikként kvalifikálta magát a Sanghajban megrendezésre kerülő Mesterek Tornájára, ahogy másképpen emlegetni szokták, a világbajnokságra.

Meglehetősen rossz napjai voltak mostanában az orosz Marat Szafinnak, az előző, madridi Mester-versenyen már első fellépésén kikapott az egyébként igencsak tehetséges, az év második felében parádés formába kerülő argentin Calleritől, majd a múlt heti, szentpétervári viadalon előbb ugyan lenyomta a világranglista 118. helyén tanyázó francia Saulniert, ezt követően azonban csúfos vereséget szenvedett a rangsor 119. helyezettjétől, a fehérorosz Volcskovtól.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Becker megajándékozta törvénytelen gyerekét/sport/egyeni/tenisz/20021029becker.html

Párizsban nem engedhette meg magának azt a luxust, hogy korán kizúgjon, ez esetben ugyanis veszélybe került volna részvétele a sanghaji Mesterek Tornáján. Előzetesen még derekasan szapulta a sorsolást, ugyanis a táblára pillantva az derült ki számára, hogy a második körben a múlt heti bázeli nyertes argentin Nalbandiannal meccselhet. A francia fővárosban 2000-ben egyszer már diadalmaskodó Szafin nem rezelt be a Wimbledonban döntőig menetelő dél-amerikaitól, sima 6:3, 6:2-vel jutott a következő körbe, s pályafutása során másodszor került az év végi világbajnokság mezőnyébe.

Nem lesz ott viszont Kínában az ötödik helyen kiemelt Jiri Novak, aki a román Paveltól kapott nagy verést. A madridi viadalon az Andre Agassi elleni finálét sérülés miatt játék nélkül feladó cseh teniszezőnek legalább az elődöntőig kellett volna jutnia ahhoz, hogy megcsípjen egy helyet a sanghaji mezőnyben.

Ha már szó esett az orosz Szafinról, említsük meg honfitársának, Kafelnyikovnak a nemes felajánlását is: a visszavonulásra készülő klasszis Párizsban nyert pénzdíját a moszkvai terroristaakció áldozatai hozzátartozóinak ajánlja fel, emellett hangoztatta azt is, hogy a kommandósoknak nem volt más választása, mint a fentanil gáz bevetése. Ha ezt nem teszik meg, még több ember halt volna meg értelmetlenül, legalábbis a Kalasnyikov becenévre hallgató játékos szerint.

Az esti órákban újabb nagyszerű diadalt aratott a thaiföldi Srichaphan, lassan tényleg nem lesz egyetlen játékos sem az első tízben, akivel még nem végzett: ezúttal a negyedik helyen kiemelt Ferrerót ütötte ki, a spanyol most izgulhat, hogy elég lesz-e pontjainak száma a vb-hez avagy nem. Minden a mögötte állóktól függ.

ATP-torna, Párizs (2,95 millió dollár, fedett, szőnyeg), 2. forduló:
Szafin (orosz, 3. kiemelt) - Nalbandian (argentin) 6:3, 6:2
Pavel (román) - Novak (cseh, 5.) 6:1, 6:3
Federer (svájci, 8.) - Malisse (belga) 6:2, 6:4
Haas (német, 9.) - Hrbaty (szlovák) 6:7, 6:4, 6:4
Moya (spanyol, 10.) - Blake (amerikai) 6:3, 6:3
Henman (brit, 6.) - Stepanek (cseh) 6:1, 7:5
Johansson (svéd, 13.) - Robredo (spanyol) 7:6, 6:3
Escudé (francia) - Costa (spanyol, 11.) 6:1, 3:6, 6:3
Canas (argentin, 16.) - O. Rochus (belga) 6:3, 2:6, 7:6
Srichaphan (thaiföldi) - Ferrero (spanyol, 4.) 6:2, 6:3
Grosjean (francia, 7.) - Carlsen (dán) 7:6, 7:5
Roddick (amerikai, 12.) - Ljubicic (horvát) 7:6, 7:6

-k.d.-