Vágólapra másolva!
A hazaiak második számú teniszezője, a fiatal Paul-Henri Mathieu játssza pénteken az első egyest Marat Szafinnal a Franciaország-Oroszország Davis-kupa döntőn, a párizsi Bercy-sportcsarnokban.

Az idén október elején két egymást követő héten, Moszkvában és Lyonban tornát nyerő húsz éves hazai reménység a rutinos Arnaud Clément helyett került a csapatba, még sohasem szerepelt DK-meccsen.

A címvédő francia válogatott tizedik, a vendégegyüttes első alkalommal diadalmaskodhat a világszerte nagy érdeklődéssel kísért tradicionális csapatversenyben.

A szakértők és a szurkolók véleménye megoszlik az esélyekről, mert a hazai pálya az 1999-es fináléban nem ért sokat a franciáknak: a nizzai salakon 3-2-re kikaptak az ausztráloktól. Most ugyanígy a roppant lassú "felületen" kell játszaniuk a klasszisoknak, vagyis bármi megtörténhet.

A címvédő hazai együttes szurkolói elsősorban abban bíznak, hogy a játékosok ezúttal is hozzák megszokott "DK-formájukat", s felülmúlják önmagukat. Grosjeanék amúgyis a nemzetközi élmezőnybe tartoznak, ugyanakkor a kupasorozatban szinte mindig a vártnál jobban játszanak. Ez természetesen még nem vonatkozik a DK-ban most bemutatkozó Paul-Henri Mathieu-re.

daviscup.comhttp://www.daviscup.com/Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Az oroszok a négy fős keret ellenére gyakorlatilag a kétszemélyes csapatok közé tartoznak, minden teher Jevgenyij Kafelnyikovra és Marat Szafinra hárul. A két klasszis az idei sorozatban jól bírta a felelősséget, de nagy kérdés, hogy Párizsban mire lesz képesek. A franciák ugyanis idén egyszer sem küldték pályára a szombati párosban a pénteki két egyes résztvevőit, akik ekkor pihenhettek. Az oroszoknál azonban Kafelnyikov és Szafin rendszeresen szerepelt szombaton is.

A Davis-kupa döntő programja

péntek, 13 órától:
Mathieu - Szafin
Grosjean - Kafelnyikov

szombat, 14 órától:
Escudé, Santoro - Kafelnyikov, Szafin

vasárnap, 13 órától:
Grosjean - Szafin
Mathieu - Kafelnyikov