Vágólapra másolva!
Boris Becker idősebb fiát, a kilencesztendős Noah Gabriel Beckert olyannyira megviselték a wimbledoni bajnok édesapja körül zajló események, hogy pszichológusnak kell segítenie rajta. Marosi Katalin kiemeltet vert Bogotában, Andy Roddick három meccslabdát hárított Memphisben Li ellen, aztán nyert. Rendszeres doppingellenőrzések lesznek teniszben is.

Boris Becker idősebb fia nem bírja a megpróbáltatásokat. A kilencesztendős Noah Gabrielnek sok mindent kellett megélnie az elmúlt néhány évben (többek között édesapja apróbb "kitérőjét" egy szállodai szobában - amelynek eredménye egy kislány lett -, valamint szülei hosszú és fájdalmas válási procedúráját), s talán nem is csoda, hogy súlyos lelki problémákkal küszködik. Mint arról egy német hetilap beszámolt, a Floridában élő Noah három hete nem jár iskolába, alig eszik, valamint kerüli családját, egyedül szeretne lenni.

Becker megajándékozta törvénytelen gyerekét/sport/egyeni/tenisz/20021029becker.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

A melankólia kiváltó oka feltehetően az, hogy január 18-án, pontosan kilencedik születésnapján elhunyt Noah nagyapja, Ross Feltus, édesanyjának, Barbarának régóta betegeskedő apja, akihez igen szoros kötelékek fűzték. 2002 nyarán egészen kivirult, amikor nagyapja Floridába költözött rákbetegségének kezelése végett, egy szomszéd szerint az öregúr segített Noah-nak a válásá feldolgozásában. Most viszont nem segít neki senki, emiatt a szótlanságba s egyedüllétbe menekült. Édesanyja emiatt pszichológus segítségét fogja kérni, nem bírja nézni fia szenvedését.

Békésebb vizekre evezve rögvest egy örömhírről számolhatunk be, Marosi Katalin ugyanis Bogotában a második fordulót is sikerrel vette. Ráadásul egy kiemeltet, a hetedik helyre rangsorolt svéd Svenssont verte meg, kifejezetten simán: a vége 6:1, 6:2 lett, az elődöntőbe jutásért a negyedik helyen kiemelt kolumbiai Zuluagával csaphat össze. Marosi párosban is beverekedte magát amúgy a negyeddöntőbe, Samantha Reeves oldalán az Abramovic, Kaljuzsnaja horvát, orosz duót verte három játszmában.

A 690 ezer dollár összdíjazású memphisi tornán egyedül az amerikai Andy Roddick maradt állva kiemeltként, a második forduló valóságos csillaghullást hozott. A második helyre rangsorolt thaiföldi Paradorn Srichaphan például Mardy Fishtől kapott ki 137 perc alatt, az első körben parádézó James Blake (3.) számára a grúz Irakli Labadze bizonyult legyőzhetetlennek, Jan-Michael Gambill (5.) pedig Taylor Dentben botlott meg. A címvédő Roddickot is meglegyintette amúgy a kiesés szele, nem kevesebb, mint három meccslabdát kellett hárítania Li ellen.

Az első szettet a koreai nyerte 7:5-re, a másodikat pedig Roddick 6:4-re, a legjobbkor, 5:4-nél brékelt, amúgy a találkozó során először. A döntő játszmában aztán a közönség maximális támogatását élvezve három meccslabdát hárított, s nagy nehezen a maga javára fordította a rövidítést. "Kicsit mázlim volt ma, elkövettem néhány bugyuta hibát" - fújta ki magát Roddick. "Még szerencse, hogy a szervám többször is kihúzott a pácból, alapvonalról meglehetősen gyatra voltam." Legközelebb Robby Gineprivel mérkőzik.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség és a Doppingellenes Ügynökség csütörtökön aláírt megállapodásának értelmében a jövőben valamennyi játékos számíthat versenyen kívüli ellenőrzésre. "A sportág jövője szempontjából roppant fontos szerződést kötöttünk. A mintákat minden esetben a WADA- vagy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által akkreditált laboratóriumokban elemzik ki" - mondta Francesco Ricci Bitti, az ITF elnöke. Egészen 1998-ig a közvélemény abban a hitben élt, hogy a tenisz mentes a tiltott szerektől, de akkor a cseh Petr Korda szervezetében nandrolon nyomaira bukkantak - az ausztrál nyílt bajnokság győztese egy év eltiltást kapott -, és azóta is több ismert játékos akadt fenn a vizsgálatokon.

ATP-torna, Memphis (690 ezer dollár, fedett, kemény pálya), 2. forduló:
Roddick (amerikai, 1. kiemelt) - Li (dél-koreai) 5:7, 6:4, 7:6
Fish (amerikai) - Srichaphan (thaiföldi, 2.) 6:7, 7:6, 6:1
Labadze (grúz) - Blake (amerikai, 3.) 7:6, 7:5
Dent (amerikai) - Gambill (amerikai, 5.) 7:6, 7:6
Spadea (amerikai) - Norman (svéd) 6:4, 6:4
Ginepri (amerikai) - Sanguinetti (olasz) 6:3, 7:6
Volcskov (fehérorosz) - Morrison (amerikai) 6:2, 4:6, 6:4
Vahaly (amerikai) - Taino (amerikai) 6:2, 6:4

ATP-torna, Rotterdam (800 ezer dollár, fedett, kemény pálya), 2. forduló:
Kafelnyikov (orosz) - Szafin (orosz, 3.) 4:6, 7:6, 6:4
Escudé (francia) - Krajicek (holland) 6:3, 6:7, 7:6
Ferrero (spanyol, 1.) - Björkman (svéd) 3:6, 6:4, 6:1
Federer (svájci, 2.) - Santoro (francia) 6:0, 6:4
Grosjean (francia, 6.) - Hrbaty (szlovák) 7:5, 6:3
Mirnyij (fehérorosz) - Ljubicic (horvát) 4:2-nél Ljubicic feladta
Sluiter (holland) - Nieminen (finn) 7:6, 2:6, 6:3

ATP-torna, Buenos Aires (380 ezer dollár, salak), 2. forduló:
Gaudio (argentin, 4.) - Meligeni (brazil) 7:6, 4:6, 6:0
Chela (argentin, 5.) - Calleri (argentin) 7:5, 7:5
Kuerten (brazil, 6.) - Saretta (brazil) 6:4, 6:7, 7:5
Mantilla (spanyol) - Gonzalez (chilei, 3.) játék nélkül

WTA-torna, Dubai (585 ezer dollár, kemény pálya), negyeddöntő:
Mauresmo (francia, 2.) - Krasznoruckaja (orosz) 6:2, 6:4
Seles (amerikai, 4.) - Tuljaganova (üzbég) 6:1, 7:5
Henin-Hardenne (belga, 1.) - Miskina (orosz, 5.) 6:1, 6:4
Capriati (amerikai, 3.) - Martinez (spanyol) 6:2, 6:3

WTA-torna, Bogotá (170 ezer dollár, salak), 2. forduló:
Marosi Katalin - Svensson (svéd, 7.) 6:1, 6:2
Páros, 2. forduló:
Marosi, Reeves (magyar, amerikai, 4.) - Abramovic, Kaljuzsnaja (horvát, orosz) 3:6, 6:3, 6:3