Vágólapra másolva!
A világelső Lleyton Hewitt beperelte a profi férfi teniszezőket tömörítő szervezetet, az ATP-t. Meglepetésekkel kezdődött a monte-carlói szupertorna, a Mester-széria harmadik állomása.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Lleyton Hewitt nem felejt. A világelső ausztrál játékost még a tavalyi, cincinnatti viadalon büntette 170 ezer dollárra a profi férfi teniszezőket tömörítő szervezet (ATP), mert "elfelejtett" megjelenni egy kötelező interjún. Hewittot akkoriban nagyon felháborította az eset, s nem is igazából a pénzösszeg nagysága zavarta: kijelentette, elvből nem tűri, hogy beleszóljanak az életébe, s a jövőben a maga útját fogja járni, tesz az ATP előírásaira.

Ehhez nagyjából azóta is tartja magát, többek között új szövetséget szeretne alapítani, de előtte még beperelte az ATP-t nem kevesebb, mint másfél millió amerikai dollárra. Állítólag az a bizonyos cincinnatti büntetés (amelyet januárban egyébként 20 ezer dollárra mérsékelt az ATP, Hewitt azonban így sem volt hajlandó kifizetni), na meg hogy azóta folyamatosan ezzel kapcsolatban emlegetik a nevét, pontosan ekkora károkat okozott neki. Hewitt maga nem kívánta kommentálni a keresetet, édesapját ellenben sikerült megszólaltatnia az egyik hírügynökségnek. "Lleyton számára itt nem a pénz számít" - jelentette ki Glynn Hewitt. "Az ATP képtelen felismerni, hogy a játékosokkal szemben tanúsított magatartása egyenesen elfogadhatatlan, Lleyton emiatt protestál a szövetség ellen. Ha a testület irányítói azt hitték, a büntetés csökkentésével elállunk a pereskedéstől, tévedtek: kártérítést követelünk. De még egyszer mondom, ez egyáltalán nem a pénzről szól, már így is az eredeti büntetés többszörösét költöttük az ügyre."

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Lleyton Hewitthttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=46430

A keresetet Hewitt Ausztráliában nyújtotta be, így a perre ott kerül majd sor. Az ATP szóvivője útján kijelentette, állnak a per elébe, ugyanakkor sajnálattal vették tudomásul, hogy a nézeteltérés idáig fajult.

Ami a pályán történteket illeti, Monte-Carlóban megkezdődött a Mester-széria harmadik állomása, mindjárt apróbb meglepetésekkel. Az első forduló rögvest a végállomást jelentette a harmadik helyen kiemelt Andy Roddick, a 12. helyre rangsorolt Alex Corretja, valamint a 13-as kiemelési számot kapó chilei Fernando Gonzalez számára, igaz, utóbbit a helyiek nagy kedvence, a francia Arnaud Clément búcsúztatta.

A Római-teniszakadémián zajló WTA-torna selejtezőjének utolsó fordulójában ugyan minden magyar elvérzett, ketten azonban nem jöttek el Budapestre, így Marosi Katalin mégis főtáblás lett. Az első fordulóban egyébként sima vereséget szenvedett Gubacsi Zsófia.

ATP-torna, Monte-Carlo (2,36 millió dollár, salak) 1. forduló:
Lopez (spanyol) - Corretja (spanyol, 12. kiemelt) 7:6, 6:3
Clément (francia) - Gonzalez (chilei, 13.) 6:4, 6:3
Portas (spanyol) - Roddick (amerikai, 3.) 7:6, 6:3
Ferrero (spanyol, 1.) - Arthurs (ausztrál) 6:4, 6:1
Nalbandian (argentin, 6.) - Gasquet (francia) 6:4, 6:0
Schüttler (német, 8.) - Santoro (francia) 6:1, 6:2
Mantilla (spanyol) - Szargszjan (örmény) 6:0, 7:5
Ljubicic (horvát) - Zabaleta (argentin) 6:3, 7:6
Kuerten (brazil, 10.) - Fish (amerikai) 3:6, 6:1, 6:0
Vicente (spanyol) - Escudé (francia) 6:4, 6:3
Spadea (amerikai) - Juzsnyij (orosz) 6:1, 6:2
Gaudio (argentin) - Ferrer (spanyol) 7:5, 6:2
Horna (perui) - Mathieu (francia) 6:4, 6:4

WTA-torna, Budapest (110 ezer dollár, salak), selejtező, 3. forduló:
Jankovic (horvát, 8.) - Németh Virág 7:5, 6:1
Dulko (argentin) - Marosi Katalin 6:1, 6:4
Gajdosova (szlovák) - Czink Melinda 6:4, 6:4
Főtábla, 1. forduló:
Koukalova (cseh, 6.) - Gubacsi Zsófia 6:2, 6:2
An. Serra-Zanetti (olasz, 8.) - de los Rios (paraguayi) 7:6, 7:6
Prusova (cseh) - Talaja (horvát) 3:6, 6:4, 6:3

WTA-torna, Amelia Island (585 ezer dollár, zöld salak), 1. forduló:
Barna (német) - Tyuljaganova (üzbég) 6:0, 7:5
Garbin (olasz) - Perry (amerikai) 4:6, 7:5, 6:2
Vakulenko (ukrán) - Frazier (amerikai) 6:2, 6:4
Lihovceva (orosz) - Foretz (francia) 6:1, 6:2
Callens (belga) - Black (zimbabwei) 6:7, 7:6, 6:2
Mikaelian (svájci) - Bedanova (cseh) 6:3, 6:4