Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre kiesett a monte-carlói, 2,36 millió dollár összdíjazású férfitenisz-tornán a Roland Garros tavalyi bajnoka, a spanyol Albert Costa. Legyőzője 16 esztendős honfitársa, Rafael Nadal volt, aki mindösszesen élete második profi versenyén vesz részt.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Véget ért az idény harmadik Mester-versenye a negyedik helyen kiemelt Albert Costa számára, a spanyol Roland Garros-győztes nem bírt a 16 esztendős Rafael Nadallal. A fiatal hispánt a francia Richard Gasquet-val egyetemben a jövő nagy reménységének tartják, mindketten a monte-carlói viadalon tették le először névjegyüket.

Gasquet-nak ez még tavaly sikerült, akkor 15 évesen és tíz hónaposan ment egy kört a hercegségben, ezzel minden idők legfiatalabb olyan játékosa lett, aki Mester-versenyen meccset tudott nyerni. Nadal (aki egyébként a spanyol labdarúgó-válogatottban egykoron szép sikereket megélt Miguel Angel Nadal unokaöccse) ezt a bravúrt ugyan már nem tudta felülmúlni, de helyette megvert egy világklasszist.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

A mallorcai születésű tinédzser mindösszesen második profi versenyén vesz részt (a Costa elleni volt a negyedik meccse), s a monte-carlói selejtezőben csak szabadkárytával indulhatott. A lehetőséggel maximálisan élt is, alig néhány játékot veszítve jutott főtáblára, ahol előbb a szintén klasszis szlovák Kucerával, majd Costával bánt el anélkül, hogy akár egyetlen szettet is elhullajtott volna.

"Iszonyatosan örülök a sikernek, noha tudom, nem játszottunk valami nagy meccset" - mondta Nadal, aki egyébként tipikus spanyol salakteniszt játszik: az alapvonal mögül bombázza az ellenfél térfelére a labdákat. "Nagyon tisztelem Costa eredményeit, de én mindig a legjobb formámat próbálom nyújtani. Vártam ezt a meccset, előzetesen bíztam benne, hogy Costa esetleg kicsit lebecsül, s akkor nyerhetek, de igazán nem hittem a sikerben. Mégis sikerült."

ATP-torna, Monte-Carlo (2,36 millió dollár, salak), 2. forduló:
Nadal (spanyol) - Costa (spanyol, 4. kiemelt) 7:5, 6:3

3. forduló (a 8 közé jutásért):
Moyá (spanyol, 2.) - Robredo (spanyol) 6:2, 6:4
Boutter (francia) - Schalken (holland, 9.) 7:6, 6:4
Spadea (amerikai) - Ljubicic (horvát) 1:6, 6:4, 7:6
Martin (spanyol) - Vicente (spanyol) 6:4, 7:6
Volandri (olasz) - Norman (svéd) 7:5, 6:3
Ferrero (spanyol, 1.) - Gaudio (argentin, 13.) 3:6, 7:5, 6:2
Chela (argentin) - Nieminen (finn) 6:1, 6:1
Coria (argentin) - Nadal (spanyol) 7:6, 6:2

Monte-Carlo: Kuerten és Kafelnyikov kiesett/sport/egyeni/tenisz/20030416tenisz.html?pIdx=1