Társoldalunk:

A zöldfülű Verkerk döntős a Roland Garroson

A 28 éves Costa eddigi párizsi menetelése során háromszor nyert két szettes hátrányból, úgy látszik ez sokat kivett belőle: legutóbb szerdán 0-2-ről fordítva, 3 óra 29 perces csatában múlta felül a szintén spanyol Tommy Robredót.

Pénteken beigazolódott, valóban elfáradt az elődöntőre: az első szettben korábbi önmagához képest, meglepően sokat hibázott, s hiába küzdött emberfeletti akarással, a 3. helyen kiemelt Ferrero szinte tetszés szerint érte el a pontokat. 

A 63 perces második játszmában Costa feltámadt, már az elején elnyerte riválisa adogatását, s 5-4-nél az egyenlítéséért szervált, azonban megremegett a keze, s ellenfele brékelt. A rövidítésben is vezetett a címvédő, ám Ferrero erőteljes játékával ismét fordított, s 2-0-ra növelte előnyét. 

A harmadik, s egyben utolsó szettben már látszott, hogy a tavalyi bajnok nem tudja megismételni sem múlt évi sikerét, sem idei bravúrjait: hiába küzdött, végig 22 éves ellenfele volt az úr a salakon.

"Nem fáradtam el, tökéletes fizikai állapotban vagyok, s ismét alkalmam van arra, hogy nyerjek Párizsban: győzni akarok" - mondta a 22 éves teniszező. "Nagyon kemény meccsre számítok, de hiszem, hogy sikeres leszek. Tavaly kissé keserű szájízzel utaztam haza, remélem vasárnap már más lesz a helyzet."

Albert Costa sportszerűen gratulált honfitársának a vereség után: "Nagyszerű meccs volt, győzött a jobb. Adja Isten, hogy Juan Carlos diadalmaskodjon."  

Férfi egyes, 1. elődöntő:
Verkerk (holland) - Coria (argentin, 7.) 7:6 (7-4), 6:4, 7:6 (7-0)
Ferrero (spanyol, 3.) - Costa (spanyol, 9.) 6:3, 7:6 (7-5), 6:4

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK