Társoldalunk:

Ferrero nyert férfi egyesben a Roland Garroson

Balázs György és Dudi Sela nem elégszik meg a francia nyílt bajnokságon aratott diadallal, a juniorok wimbledoni párostornáján meg akarják ismételni a sikert. A magyar és izraeli tehetség régóta ismeri egymást, így nem volt meglepetés, hogy a Roland Garrosra is közösen neveztek.

"Már a felkészülés során indulni akartunk versenyeken, de ez nem jött össze. Mégis úgy döntöttünk néhány üzenetváltás után, hogy Párizsban megpróbáljuk, s fantasztikusan sikerült az együttműködés. Három hét múlva Wimbledonban is megpróbáljuk" - mondta Balázs György a nemzetközi szövetség honlapjának.

A duó tagjai szerint az összhang jelentette a siker alapját. "A pályán kívül is jó barátok vagyunk, így a meccseken sem volt gond a kommunikációval. Ez áll a tornagyőzelem hátterében" - hangsúlyozta Sela.

"Nem volt főnök a pályán! Szerencsére a játékstílusunk hasonló, emiatt a pályán is megtaláltuk a közös hangot, szinte egyformák voltak a gondolataink" - tette hozzá az 1985. július 24-én született Balázs György.

A kettős nem ünnepelhetett Párizsban, mert a sportág legnagyobb hazai tehetsége hazautazott a jövő heti, budaörsi szabadtéri ob-ra. "Nagyszerű érzést jelent, hogy bekerültem a Grand Slam-győztesek közé, szinte el sem tudom mondani boldogságomat" - mondta Balázs György.

A szombati döntőben:
Balázs György, Dudi Sela (magyar, izraeli) - Kamil Capkovic, Lado Chikladze (szlovák, grúz) 5:7, 6:1, 6:2

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK