Vágólapra másolva!
Az esélyeknek megfelelően két amerikai klasszis, Andre Agassi és Andy Roddick is simán jutott tovább az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójából. Agassi a spanyol Corretja ellen győzött kiütéssel 6:1, 6:2, 6:2-re, míg Roddick a brit Tim Henmant verte 6:3, 7:6, 6:3-ra.

Négy nappal 21. születésnapja előtt parádés játékkal rukkolt elő Andy Roddick az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában, pedig nem volt könnyű dolga, hiszen ellenfele a brit Tim Henman volt. Nos, ez sem okozott gondot a torna negyedik kiemeltjének, aki bombaadogatásaival az őrületbe kergette az inkább füves pályához szokott riválist. A 6:3, 7:6, 6:3-as sikerrel Roddick még azt is elkerülte, hogy feleslegesen veszítsen energiát, vagy éppen szokása szerint kicsit dühönghessen.

"Úgy mentem ki a pályára, hogy jól tudtam, hazai közönség előtt kell bizonyítanom. Tudtam, csalódást okoznék, ha kikapnék, még ha jó játékkal tenném mindezt, akkor is. Most viszont már a második fordulóban vagyok" - nyilatkozta az amerikai tini. "Véleményem szerint Andy ma jobban játszott, mint bárki a világon. Nagyon nehéz lesz őt legyőzni. Magabiztosan játszik, képes a nagy csaták eldöntésére" - jegyezte meg Henman.

A helyiek persze Andy Roddick-Andre Agassi finálét várnak, ehhez az első lépést megtette a világelső is, aki nagyon simán, 6:1, 6:2, 6:2-re verte a feltűnően indiszponált spanyol Alex Corretját. Az újságírók nem is ezzel kapcsolatban faggatták, hanem Pete Sampras és Michael Chang visszavonulása kapcsán azt firtatták, milyen érzés az "aranygeneráció" utolsó, aktív tagjának lenni.

"Nagyon élveztem, hogy együtt játszhattam Pete-tel. Az, hogy én még itt lehetek, nagy büszkeséggel tölt el. Büszke vagyok, hogy ezen a szinten játszhatom még 33 évesen is" - nyilatkozta Agassi, aki eddig pályafutása során nyolc Grand Slam-címet nyert. A lapok szerint a 14-szeres győztes Sampras, az egyszeres győztes Chang és a négy GS-címmel büszkélkedhető Jim Courier mellett ő tartozott az utóbbi esztendők amerikai aranycsapatába.

"A fiatalok közül Andy Roddick kimagasló klasszis. Egy srác, aki hónapról hónapra jobb lesz. De képesnek tartom magam arra, hogy legyőzzem, szeretem a kihívásokat. Ezt csinálom most, ezt tettem egész életem során" - elemezte Agassi.

Trónfosztásra készül Jennifer Capriati, aki a fejébe vette, megnyeri a US Opent. Ennek megfelelően elsöprő lendülettel kezdte a sorozatot, első mérkőzésén 6:0, 6:1-re elgázolta a spanyol Cristina Torrens-Valerót.

"Fantasztikus, hogy mennyit javul a játékom, ha fizikálisan és mentálisan is a csúcson vagyok. Sokkal jobban játszottam most, mint 2001-ben és 2002-ben. Attól függetlenül, hogy a Williams testvérek itt vannak vagy sem, magabiztos vagyok, s érzem az erőt, hogy ismét Grand Slamet nyerjek" - mosolygott Capriati, aki utoljára tavaly Melbourne-ben tudott diadalmaskodni GS-versenyen, míg 28 sikertelen viadal után a múlt héten New Havenben ismét WTA-tornán győzött.