Vágólapra másolva!
Ugyan akadt néhány meglepetés az amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójában, hiszen a kiemeltek közül elbúcsúzott a holland Verkerk, a dél-afrikai Ferreira, az amerikai Fish, a francia Clément (illetve a hölgyeknél a szerb Dokic), de a végső győzelemre is esélyesnek tartott amerikai duó, Jennifer Capriati, valamint Andre Agassi magabiztosan menetelt tovább.

Folytatta remek szereplését az amerikai nyílt teniszbajnokságon Jennifer Capriati, aki az első fordulóban a spanyol Torrens-Valerót intézte el játszi könnyedséggel, s a második körben a szlovák Martina Sucha ellen sem töltött sok időt a pályán (6:1, 6:1).

"Nagyon hiányzott már, hogy ismét csúcsformában játsszak. Alapvetően a teniszpálya az én otthonom, imádom a játékot, a hatalmas közönséget, a rangos tornákat" - nyilatkozta győzelme után Capriati, aki élete első Grand Slam-elődöntőjekor, 1990-ben a Roland Garroson még csupán 14 éves volt, ám most úgy nyilatkozott, szíve mélyén még nem érzi magát 27 évesnek. Capriati ellenfele a 3. körben a francia Emilie Loit lesz, aki az orosz Maria Sarapovát verte 6:3, 6:4-re.

A női verseny nagy meglepetését Mary Pierce okozta, aki döntő szettben, 7:6-ra verte a 22. helyen kiemelt szerb Jelena Dokicot. Igaz, a nagy sikerhez hozzá kell tenni, hogy a harmadik játszmában Dokic már 5:1-re (!) vezetett. "Még mindig nem vagyok azon a szinten, amit el szeretnék érni. Fizikálisan és pszichésen már fejlődtem, de nem eleget. A harmadik játszmában már alig vittek a lábaim előre" - nyilatkozta Pierce, aki végül 6:2, 6:7, 7:6-ra győzött.

Czink a centerpályán
Forrás: EPAA magyar szempontból legnagyobb érdeklődésre számot tartó Czink Melinda - Lindsay Davenport találkozó magyar idő szerint 17 órakor kezdődik a centerpályán. Pályára lép még Mandula Petra is, akire két találkozó is vár. A női párosok között a 8-as pálya első találkozóján az osztrák Patricia Wartusch oldalán a Cso, Stosur (koreai, ausztrál) kettős ellen meccsel, majd a vegyes párosban a 13-as pálya negyedik találkozóján az amerikai Graydonnal az első kiemelt Suarez, Bhupathi (argentin, indiai) duó lesz az ellenfél.


A női párosok mezőnyében nagy sikert aratott Martina Navratilova, a tenisz 46 éves nagyasszonya az orosz tini, Szvetlana Kuznyecova oldalán 7:5, 6:2-re legyőzte a Jill Craybas, Conchita Martinez Granados duót.

A magyar idő szerint péntek hajnali küzdelmek során a kiemeltek közül búcsúzott a holland Martin Verkerk (16.), a dél-afrikai Wayne Ferreira (23.), az amerikai Mardy Fish (24.) és a francia Arnaud Clément (31.), az utóbbi például 2-0-ás vezetésről. A hölgyeknél többnyire a papírforma érvényesült, a kiemeltektől egyedült a szlovén Katarina Srebotnik (33.) kapott ki, mégpedig honfitársától, Tina Pisniktől.

Williamsék tíz évre terveznek

Bár a US Opent sérülés miatt kihagyta Venus és Serena Williams, a USA Todaynek nyilatkozva Venus elárulta, ő még tíz évet szeretne teniszezni a legjobbak között, s reméli, húga is követi az ő példáját. "Biztos vagyok abban, hogy mikor visszatérek, jobb leszek, mint valaha. A térdem javul, mentálisan pedig van időm relaxálni eleget" - nyilatkozta Serena. A testvérpár az utolsó hat GS-finálé közül ötöt egymás ellen játszott - mindet Serena nyerte -, s 1999 óta csak ők vitték haza a US Open-serleget.


női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):








férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Agassi (amerikai, 1.) - Vinciguerra (svéd) 7:6 (7-1), 6:1, 6:4
Coria (argentin, 5.) - Ulihrach (cseh) 6:2, 6:1, 6:4
Gonzalez (chilei, 15.) - Koubek (osztrák) 7:6 (7-1), 6:1, 6:2
Martin (amerikai) - Verkerk (holland, 16.) 6:3, 6:4, 6:7 (5-7), 7:6
Ginepri (amerikai) - Ferreira (dél-afrikai, 23.) 6:2, 6:4, 6:7 (0-7), 6:2
Kucera (szlovák) - Fish (amerikai, 24.) 6:4, 7:6 (9-7), 6:4
Carraz (francia) - Clément (francia, 31.) 3:6, 1:6, 6:2, 7:6 (7-3), 6:1
Stepanek (cseh) - Santoro (francia) 6:2, 6:4, 6:7 (6-8), 6:3
Dent (amerikai) - Davigyenko (orosz) 6:3, 6:4, 7:6 (9-7)

női páros, 1. forduló
Navratilova, Kuznyecova (amerikai, orosz, 4.) - Craybas, Martinez Granados (amerikai, spanyol) 7:5, 6:2.