Vágólapra másolva!
A Grand Slam-tornákat figyelembe véve kétszázadik mérkőzését nyerte meg Andre Agassi az amerikai nyílt teniszbajnokság 4. fordulójában, s jutott elsőként a negyeddöntőbe, miután ellenfele, Taylor Dent sérülés miatt feladta a mérkőzést. Kedden további öt mérkőzést tudtak elkezdeni, ám az eső, majd a sötétedés miatt egyiket sem fejezték be.

Csak találgatni lehet, mi lett volna, ha nem kezd el özönvízszerűen szakadni az eső Flushing Meadow-ban, az amerikai nyílt teniszbajnokság helyszínén. Az égi áldás hétfőn és kedden is megzavarta a US Opent, s úgy tűnik, Andre Agassit is.

A keddi program estére kezdődhetett el, s az első helyen kiemelt amerikai kedvenc honfitársa, Taylor Dent ellen lépett pályára az Arthur Ashe-stadionban. A 22 éves játékos szerva-röpte játéka meg is lepte Agassit, aki nagyon zavarban volt az első játszma során, s bár 5-4-nél már a játszmáért adogathatott volna, egy újabb egyórás esőszünet megakadályozta ebben. Visszatérve a pályára, Dent egyenlített, majd meglepetésre rövidítésben hozta a szettet is.

Sőt, a második játszmában is brékelt Dent, ám Agassi magához tért, s 39 perc alatt 6:4-re nyert. A harmadik játszmában aztán Dent lába megsérült, így miután 7:5-re elvesztette a szettet, kénytelen volt visszalépni.

"Ezek az időjárási körülmények mindenkit zavarnak, a folyamatos jó teljesítményt veszélyeztetik az esőszünetek. Ezért játszhattam gyengébben a vártnál. Taylor sérüléséről annyit, láttam már pár játékost, akik visszatértek a pályára, s befejezték a mérkőzést. Hogy a találkozó ilyen hirtelen félbeszakadt, engem lepett meg a legjobban" - nyilatkozta Agassi, aki pályafutása 200. sikerét aratta Grand Slam-tornákon.

"Sajnos napokkal ezelőtt megsérültem, s hiába kértem orvosi segítséget, egyre rosszabb és rosszabb lett a meccs folyamán. Ezért adtam fel" - magyarázta Dent.

A nap során további öt mérkőzésre került még sor, ám mindegyik félbeszakadt. A harmadik kiemelt spanyol Juan Carlos Ferrero az első játszmát 6:2-re nyerte az amerikai Todd Martinnal szemben, ugyanilyen arányban győzött az első szettben az argentin Guillermo Coria is, aki a másodikban is 2:0-s előnyre tett szert a svéd Jonas Björkmannal szemben. A thaiföldi Paradorn Srichaphan 4:3-as vezetésnél hagyta abba az ausztrál Lleyton Hewitt ellen.

A hölgyeknél az orosz Anasztaszia Miskina 7:6, 2:0-ra vezet a francia Mary Pierce-szel szemben, míg a japán Szugijama Ai 7:6, 5:4-re vezet az olasz Francisca Schiavone ellen.

eredmény
férfiak, 4. forduló
Andre Agassi (amerikai, 1.) - Taylor Dent (amerikai) 6:7, 6:4, 7:5-nél Dent feladta.