Vágólapra másolva!
A londoni Evening Standard információja szerint hivatalosan januárban jelenti be Anna Kurnyikova, hogy felhagy a tenisszel, s a közeljövőben televíziós személyiségként a showbizniszben próbál szerencsét.

Hosszú ideje lebegteti már annak a lehetőségét Anna Kurnyikova, hogy sorozatos sérülései miatt felhagy a profi tenisszel, s az élet más területén próbál érvényesülni. Az orosz teniszszépség az utóbbi időben sokat bajlódott hát- és lábsérüléssel, emiatt idén összesen hat mérkőzést tudott vívni WTA-viadalon.

Pedig az idei esztendőnek nagy reményekkel vágott neki, Harold Solomon révén új trénert is szerződtetett, ám az Australian Open második körében Justine Henin-Hardenne 6:0, 6:1-re elpáholta. Ez volt utolsó GS-mérkőzése... A világranglistán immáron a 302. helyre visszacsúszó játékos korábban úgy nyilatkozott: "Fontos ráébredni arra, nemcsak a tenisz jelenti a boldogságot az életben."

A londoni Evening Standard úgy tudja, Kurnyikova felhagy a tenisszel, de ezt hivatalosan csak januárban, az új évad kezdetén jelenti majd be. Anna inkább a showbiznisz irányába szeretne elmenni, televíziós ambíciókat dédelget, a hírek szerint egy sportreklámokkal foglalkozó társaságnál fog dolgozni. Emellett persze hostessként is fel-feltűnik, legutóbb például a monte-carlói World Music Awards gála háziasszonyaként tetszelgett Rupert Everett társaságában.

"A színészet nagyon foglalkoztat, szeretnék feltűnni egyszer majd olyan sorozatban, mint a Szex és New York vagy a Jóbarátok. Ötéves korom óta teniszezem, a 17 évnyi kemény tréning biztosan hiányozna. Nem tudom, még mi fog történni, majd januárban meglátjuk. Az biztos, csak akkor folytatom, ha százszázalékos állapotban leszek, s nem kell minden tornáról az utolsó pillanatban visszalépnem. Egyelőre csak annyit bírok, hogy bemutató tornákon játsszam. Az egészségem mindennél fontosabb, ezt nem kockáztatom" - idézi a lap Kurnyikovát.