Vágólapra másolva!
A teniszezők nemhivatalos vegyescsapat-világbajnoksága, a 16. Hopman-kupa magyar sikerrel kezdődött, ugyanis a selejtezőben a Mandula Petra, Sávolt Attila alkotta csapat 2-1-re legyőzte Kanadát.

Az első találkozón a világranglistán 40. Mandula a papírformának megfelelően két sima játszmában verte Maureen Drake-et. "Az elején nagyon ideges voltam, mert régóta nem volt mérkőzésem. Sajnos a közönségre figyeltem, nem pedig a saját játékomra. Szerencsére később megtaláltam a ritmust, s akkor már jól teniszeztem" - mondta Mandula Petra.

A folytatásban a sérülés és betegség miatt több hónapos kihagyás után most visszatérő Sávolt kisebb meglepetésre szintén kétszettes mérkőzésen vereséget szenvedett Frank Dancevictől.

A főtáblára jutásról döntő páros viszont ismét a magyarok sikerét hozta. Az első játszmát ugyan elveszítették 6:3-ra, ám utána már nem termet babér a kanadai kettősnek, hiszen a második szettet Manduláék simán 6:1-re megnyerték, a rendhagyó rövidítésben - a szokásostól eltérően nem hét, hanem tíz pont kellett a győzelemhez - pedig 10-3-ra diadalmaskodtak.

A továbbjutásnak köszönhetően a két magyar teniszező olyan világklasszisokkal mérheti össze a tudását, mint például az ausztrál Lleyton Hewitt vagy a belga Kim Clijsters.

A selejtezőben:
Magyarország - Kanada 2-1
Mandula Petra - Drake 6:3, 6:2
Sávolt Attila - Dancevic 4:6, 3:6
Mandula, Sávolt - Drake, Dancevic 3:6, 6:1, 10-3