Vágólapra másolva!
A 17 éves Marija Sarapova nyerte a 170 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-tornát Birminghamben, miután a döntőben három játszmában győzött a nála egy esztendővel fiatalabb francia Tatiana Golovin ellen. Az orosz tehetség, aki negyeddöntős volt a Roland Garroson, idei első, pályafutása harmadik WTA-tornagyőzelmét szerezte meg.

Vasárnap Antwerpenben csuklóműtéten esett át Kim Clijsters, a belgák világklasszis teniszezője. A világranglista második helyén álló klasszis kezéből cisztát távolítottak el. Clijsters, aki ezen a héten ünnepelte 21. születésnapját, sérülése miatt már március óta nem versenyzett. Valószínűleg szeptemberben térhet vissza a pályára, így Wimbledonban és a US Openen sem indul.

A papírformának megfelelően a világelső, s a június 21-én kezdődő wimbledoni Grand Slam-tornát címvédőként váró Roger Federer diadalmaskodott a 975 ezer dollár összdíjazású németországi füves pályás versenyen A svájci klasszis a vasárnapi fináléban esélyt sem adott Mardy Fishnek, s pályafutása 16., idei 5. egyéni végső sikerét ünnepelhette. Federer tavaly is győzött Halléban.

Az első helyen kiemelt, s egyben címvédő amerikai Andy Roddick két szoros játszmában, 1 óra 23 perc alatt legyőzte az ötödikként rangsorolt francia Sebastien Grosjeant a 760 ezer euró összdíjazású, füves pályás angliai férfi torna döntőjében. Tavaly ugyanez a két játékos vívta a finálét. Roddick, aki pályafutása 14. tornagyőzelmét szerezte meg, 93 780 eurót kapott sikeréért.

Döntő (Birmingham):
Sarapova (orosz, 3.) - Golovin (francia) 4:6, 6:2, 6:1

Döntő (Halle):
Federer (svájci, 1.) - Fish (amerikai, 6.) 6:0, 6:3

Döntő (Queen's Club):
Roddick (amerikai, 1.) - Grosjean (francia, 5.) 7:6 (7-4), 6:4