Vágólapra másolva!
A világranglistán 819. Balázs György három játszmában nyert a rangsorban nem szereplő Helge Koll-Frafjord ellen, s ezzel a magyar teniszválogatott 3-2-re legyőzte Norvégiát a Davis-kupa Euro-Afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában. Kiss Sándor kapitány együttese a feljutásról döntő harmadik körben a szerb-montenegrói csapattal mérkőzik.  

A világranglistán 254. Bardóczky Kornél a vasárnapi első egyesben óriási küzdelemben, 4 óra 15 perc alatt kikapott a vendégek legjobbjától, Jan Frode Andersentől (211.), s ezzel a norvég teniszválogatott ismét egyenlített.

A 191 cm magas Andersen kitűnően kezdett, remekül adogatott és 38 perc alatt nyerte meg az első szettet. A folytatásban sem változott sokat a játék, a norvég teniszező magabiztosan győzött a második játszmában is.

A harmadik felvonás drámai küzdelmet hozott: a rendkívül izgalmas rövidítésben Andersennek három meccslabdája is volt, de Bardóczky valamennyit hárította, sőt fordított, s ezzel 2-1-re szépített. A negyedik szettben 2:2-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, ekkor az óriási akarattal teniszező hazai játékos, a közönség fergeteges biztatása közepette brékelte ellenfelét, majd előnyét egészen a játszma végégig megtartva egyenlített.

Az ötödik játszmában az északi játékos váratlanul feltámadt, a kritikus helyzetekben is védhetetlen adogatásokat ütött, és biztosan nyert.

A második egyesben a mindössze 19 esztendős Balázs villámrajtot vett, s az első játszmában egyetlen gémet sem "engedélyezett" a nála tíz esztendővel idősebb ellenfélnek. A magyar játékos, aki tavaly párosban megnyerte a juniorok versenyét a francia nyílt bajnokságon, a második szettben is remekelt, s ezután már csupán egyetlen játszma választotta el Kiss Sándor DK-kapitány csapatát a továbbjutástól. A harmadik, s egyben utolsó felvonásban egészen 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, ekkor Balázs elnyerte Koll-Frafjord adogatójátékát, majd "hozta" a sajátját, s ezzel eldőlt a találkozó és a háromnapos mérkőzés sorsa.

Davis-kupa, Euro-afrikai zóna, II. csoport, 2. forduló:
Magyarország - Norvégia 3-2 - végeredmény
Balázs György - Helge Koll-Frafjord 6:0, 6:2, 6:4
Bardóczky Kornél - Jan Frode Andersen 3:6, 4:6, 7:6 (10-8), 6:4, 3:6

korábbi eredmények, szombat:
Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely - Jan Frode Andersen, Frederik Sundsten 6:3, 6:4, 6:3

péntek:
Bardóczky Kornél - Helge Koll 6:2, 6:1, 6:1
Kiss Sebő - Jan Frode Andersen 4:6, 4:6, 6:3, 4:6

A magyar együttes az Euro-afrikai zóna I. csoportjába jutásért szeptember 24. és 26. között a szerb-montenegrói válogatottal mérkőzik .