Vágólapra másolva!
Franciaország meglepetésre 1-0-s előnnyel várhatja a második napot a hazai pályán játszó spanyol válogatott ellen a tenisz Davis Kupa elődöntőjében, miután Paul-Henri Mathieu a nyitó találkozón legyőzte Carlos Moyát.

A hagyományos világranglistán hatodik Moyá az első elvesztett játszmát követően magára talált, és két könnyen megnyert szett után úgy tűnt nyeri a mérkőzést, ám a folytatásban a francia játékos ismét átvette a kezdeményezést, s végül nagy csatában győzött.

A váratlan vereség után Juan Carlos Ferrerón volt a sor, hogy Fabrice Santoro ellen hozza a kötelezőt. Végül azonban ez nem sikerült neki, igaz, ebben elsősorban nem Santoro, hanem a nap akadályozta meg, ugyanis a negyedik játszmában, Ferrero 2-1-es szettelőnyénél besötétedett, így félbeszakadt a találkozó. Így szombat reggel ezzel a találkozóval kezdődik a program az alicantei Plaza de Toros salakos pályáján.

eredmény:
Spanyolország - Franciaország 0-1
Carlos Moyá - Paul-Henri Mathieu 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 3:6
Juan Carlos Ferrero - Fabrice Santoro 6:3, 6:1, 1:6, 3:3-nál sötétedés miatt félbeszakadt

A másik elődöntőben az Egyesült Államok Charlestonban fogadja Fehéroroszország legjobbjait. Az első napon Andy Roddick az esélyeknek megfelelően magabiztosan legyőzte Vlagyimir Volcskovot. A világranglistán második amerikai sztár tulajdonképpen semmi esélyt nem adott vetélytársának, s könnyed három játszmában szerezte meg a győzelmet.

A párharc második egyes találkozójára, a Mardy Fish-Max Mirnyij mérkőzésre magyar idő szerint szombat hajnalban kerül sor.

eredmény:
Egyesült Államok - Fehéroroszország 1-0
Andy Roddick - Vlagyimir Volcskov 6:1, 6:4, 6:4

A meg-megújuló esőzés miatt pénteken nem játszottak egyetlen mérkőzést sem Szegeden, aho az Euro-afrikai zóna II. csoportjának harmadik fordulójában Magyarország és Szerbia-Montenegró csapott volna össze egymással.

Andrew Jarett, az összecsapás angol döntnöke 16 órakor hirdette ki: "Nincs értelme tovább várni, az idő nem javult, s egyelőre nincs kilátás a kedvező változásra."

Döntésének értelmében szombaton délelőtt tíz órakor lesz az elhalasztott nyitány: az első egyesben Bardóczky Kornél Boris Pasanskival, míg a második mérkőzésen Balázs György Janko Tipsareviccsel találkozik. A tét az első osztályba jutás.