Társoldalunk:

Szerb előny a Davis-kupában

2004.09.25. 21:45

A sötétedés miatt félbeszakadt a második találkozó a Magyarország-Szerbia és Montenegró tenisz Davis-kupa-mérkőzésen, Szegeden. A világranglistán 112. Janko Tipsarevic két játszmát nyert Balázs György (792.) ellen amikor a mérkőzésvezető felfüggesztette az összecsapást. Az első egyesben a vendégek diadalmaskodtak, miután Bardóczky Kornél négy játszmában kikapott Boris Pasanskitól.

Davis-kupa, Euro-afrikai zóna, II. csoport, 3. forduló:
Magyarország - Szerbia és Montenegró 0-1 - állás az első egyes után
Balázs György - Janko Tipsarevic 1:6, 4:6    
Bardóczky Kornél - Boris Pasanski 7:6 (7-5), 4:6 4:6, 2:6

A mindössze 19 esztendős Balázs nem ijedt meg a nála jóval előkelőbben rangsorolt ellenfelétől, ám ez kevésnek bizonyult. Tipsarevic jóval határozottabban játszott, minden ütésre volt válasza, alapvonalon magabiztos, a hálónál pedig kíméletlen volt, s 32 perc alatt nyerte meg az első szettet.

A második játszmában a vendégjátékos 5:2-re elhúzott, Balázs azonban nem adta fel, bátran támadott, s 5:4-re felzárkózott. Ekkor azonban elfogyott a tudománya, s elveszítette a második szettet is.

"Bardóczkynak esélye volt a győzelemre, Balázs remekül teniszezik, remélem a folytatásban sikerül nyílttá tenni a mérkőzést" - mondta Kiss Sándor Davis-kupa-kapitány. 

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK