Vágólapra másolva!
Korábbi nyilatkozataihoz képest is szuperlatívuszokban beszélt Roger Federerről John McEnroe amerikai teniszlegenda, aki bevallotta, mindig is úgy szeretett volna játszani, ahogy a svájci klasszis. Tokióban cseh Jiri Novak nyerte az ATP-tornát, a nők filderstadti fináléjéban a francia Amelie Mauresmo megsérült, így az amerikai Lindsay Davenport győzött.

"Arról álmodoztam, hogy úgy játsszak, mint ő. Nagyszerű nézni, amit a pályán csinál. Ha a következő 3-4 évben tartja ezt a szintet, akkor minden idők legnagyobb bajnoka lehet. Az alapvonalról egyszerűen megállíthatatlan, ráadásul minden borításon remekel" - dicsérte az idén három Grand Slam-tornán diadalmaskodó svájci Federet a 45 éves "Big Mac".

Az elismerés egy olyan klasszistól érkezett, aki pályafutása során 170 héten át vezette a világranglistát, és 77 trófeát gyűjtött be, köztük kilenc GS-elsőséget is.

A cseh Jiri Novak nyerte a tokiói 690 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztornát, miután a döntőben három játszmában jobbnak bizonyult az amerikai Taylor Dentnél. Novak pályafutása hatodik ATP-viadalán diadalmaskodott.

a döntőben:
Novak (cseh, 5.) - Dent (amerikai, 7.) 5:7, 6:1, 6:3.

Sérülés miatt az elveszített első játszma után feladta a világranglista vezető francia Amelie Mauresmo az amerikai Lindsay Daveport elleni döntőt a németországi Filderstadtban rendezett 650 ezer dollár összdíjazású tenisztornán.

a fináléban:
Davenport (amerikai, 2.) - Mauresmo (francia, 1.) 6:2-nél a francia versenyző feladta.

Háromjátszmás csatát, és a svéd Robin Söderling győzelmét hozta a Lyonban rendezett, 980 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztorna vasárnapi döntője. A 20 éves skandináv játékos pályafutása első ATP-sikerét aratta.

a döntőben:
Söderling (svéd) - Malisse (belga) 6:2, 3:6, 6:4