Vágólapra másolva!
A hatodik helyen kiemelt orosz Marat Szafin 2 óra 19 perc alatt perc alatt biztosan győzött a hagyományos világranglistán 63. helyezett cseh Radek Stepanek ellen a Mestersorozatba tartozó, 2,4 millió euró összdíjazású párizsi tenisztorna döntőjében. Az 585 ezer dollár összdíjazású philadelphiai női tornán a címvédő és első helyen kiemelt Amélie Mauresmo,Québec Cityben (170 ezer dollár) pedig a szlovák Martina Sucha diadalmaskodott.

Szafin két hete Madridban megnyerte az idei utolsó előtti mestertornát is. Vasárnapi párizsi sikeréért 450 ezer eurót kapott, míg ellenfele, a cseh Stepanek 225 ezerrel vigasztalódott.

A wimbeldoni bajnok orosz Marija Sarapova jobb vállsérülése miatt az elődöntőben nem állt ki Mauresmo ellen, a másik, "tiszta orosz" ágon Vera Zvonarjova két játszmában búcsúztatta Nagyja Petrovát a philadelphiai női tornán.

A fináléban a címvédő és első helyen kiemelt Amélie Mauresmo diadalmaskodott, miután az 585 ezer dollár összdíjazású verseny döntőjében három játszmában legyőzte a hatodikként rangsorolt orosz Vera Zvonarjovát. A 25 éves francia klasszis pályafutása tizenötödik, idei ötödik egyéni diadalát aratta. A két teniszező ötödször mérkőzött egymással, valamennyi összecsapást Mauresmo nyerte.

A világranglista 80. helyén álló szlovák Martina Sucha és a 122. amerikai Abigail Spears vívta a finálét a kanadai Québec Cityben zajló, 170 ezer dollár összdíjazású női tornán, miután mindketten háromjátszás elődöntőben jutottak tovább.

A végső győztes végül Sucha lett, aki a fináléban három játszmában kerekedett felül ellenfelén. A szlovák teniszező pályafutása második tornagyőzelmét ünnepelhette.

ATP-torna, Párizs (Mestersorozat, 2,4 millió euró), döntő:
Szafin (orosz, 6.) - Stepanek (cseh) 6:3, 7:6 (7-5), 6:3

A Mestersorozat idei győztesei
Indian Wells: Roger Federer (svájci)
Miami: Andy Roddick (amerikai)
Monte-Carlo: Guillermo Coria (argentin)
Róma: Carlos Moyá (spanyol)
Hamburg: Federer
Toronto: Federer
Cincinnati: Andre Agassi (amerikai)
Madrid: Marat Szafin (orosz)
Párizs: Szafin

WTA-torna, Philadelphia (585 ezer dollár), elődöntők:
Mauresmo (francia, 1.) - Sarapova (orosz, 3.) - Sarapova vállsérülés miatt nem állt ki
Zvonarjova (orosz, 6.) - Petrova (orosz, 7.) 6:3, 7:6 (7-2)
Döntő:
Mauresmo (francia, 1.) - Zvonarjova (orosz, 6.) 3:6, 6:2, 6:2

WTA-torna, Québec (170 ezer dollár), elődöntők:
Spears (amerikai) - Zsidkova (orosz) 7:6 (7-4), 4:6, 7:6 (7-4)
Sucha (szlovák) - Salerni (argentin) 6:7 (7-3), 7:5, 7:6 (8-6)

döntő:
Sucha (szlovák) - Spears (amerikai) 7:5, 3:6, 6:2

[origo]/(MTI)