Vágólapra másolva!
A svájci Roger Federer magabiztos sikerével ért véget a férfi teniszezők szezonzáró viadala, a Mesterek Kupája Houstonban, miután a döntőben a svájci versenyző két játszmában győzött az ausztrál Lleyton Hewitt ellen. Párosban a címvédő amerikai Bryan-ikerpár, Bob és Mike diadalmaskodott.

Magabiztos, 6:3, 6:2-es győzelmet aratott a svájci Roger Federer az ausztrál Llayton hewitt ellen év végi Mesterek Kupája elnevezésű viadal fináléjában. A döntő heves esőzés miatt 80 perces csúszással kezdődött, ennek megfelelően a találkozó mindössze két nyert játszmáig tartott.

Az Open-éra 1968-as bevezetése óta nem fordult elő, hogy valaki zsinórban 13 dntőjében tudjon nyerni. A rekordot eddig Björn Borggal és John McEnroe-val együtt tartott a svájci klasszis (12 siker), mostani diadallal azonban az örökranglista élére ugrott.

Pedig Federer izomsérülése miatt 43 napot hagyott ki a houstoni viadalt megelőzően, ám ez egyáltalán nem látszott meg teljesítményén. "Sérüléssel bajlódtam, de nagyon erősen tértem vissza, a képes voltam a győzelemre. Ez a siker egy hihetetlen befejezése egy szenzációs esztendőnek" - lelkendezett Federer.

A párosok viadalát a címvédő amerikai Bryan-ikerpár, Bob és Mike nyerte, miután az ATP-világbajnokság döntőjében legyőzte a Wayne Black, Kevin Ullyett zimbabwei duót.

eredmények
egyéni, döntő:
Federer (svájci, 1.) - Hewitt (ausztrál, 3.) 6:3, 6:2

páros, döntő:
Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 2.) - Wayne Black, Kevin Ullyett (zimbabwei, 4.) 4:6, 7:5, 6:4