Vágólapra másolva!
Andy Roddick, az amerikai csapat elsőszámú játékosa bízik a sikerben a pénteken kezdődő Spanyolország elleni tenisz Davis-kupa-döntőn, Sevillában.

"Nagyon fontos, hogy pénteken jó rajtot vegyünk, mert csak ebben az esetben van esélyünk a végső győzelemre" - mondta a világranglistán második klasszis. "Az összecsapást salakpályán bonyolítják le, így jóval türelmesebben kell majd teniszeznem. Már alig várjuk, hogy pályára léphessünk, s megkezdődjön a játék. Óriási kihívás lesz ilyen hatalmas nézősereg előtt teniszezni".

Jordi Arrese, a házigazda spanyol csapat kapitánya kijelentette: szinte bármibe lefogadná, hogy ők nyerik majd a finálét "Mindent feltennék erre az állításomra, kivéve a feleségemet" - mondta nem kis derültséget keltve a szakember.

A hazaiak Carlos Moyá, Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo, Rafael Nadal összeállításban veszik fel a küzdelmet az amerikaiakkal (Andy Roddick, Mardy Fish, Bob Bryan, Mike Bryan), és nagyon sok tényező az ő diadaluk mellett szól.

A finálét saját, várhatóan rendkívül lelkes közönségük előtt, ráadásul kedvenc borításukon, salakon vívhatják, emellett plusz motivációt jelenthet számukra, hogy János Károly király is jelezte: kilátogat az eseményre.

A spanyolok eddig mindössze egyszer, 2000-ben nyerték meg a DK-t, míg a vendégek 31-szer győztek, s ezzel az örökranglista élén állnak, igaz legutóbb meglehetősen régen, 1995-ben sikerült elhódítaniuk a trófeát.

A sevillai La Cartuja-stadionban megrendezésre kerülő eseményre eredetileg "csupán" 23 ezer jegyet adhattak volna el, ám az óriási érdeklődésre való tekintettel mobil lelátókkal további 3 600 szurkoló számára biztosítottak helyet. A sorozat históriájában a helyszínen ennyien még sohasem néztek meg Dk-mérkőzést.

A vendégeknél Andy Roddick, Mardy Fish és a Bryan-testvérek, Mike és Bob veszik fel a küzdelmet, a Carlos Moyá, Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo és Rafael Nadal alkotta spanyol együttessel szemben.

A finálé helyszíne eddig labdarúgó- és atlétikai események otthonaként volt ismert, tavaly például itt rendezték az FC Porto-Celtic Glasgow (hosszabbítás után 3-2) UEFA Kupa-finálét.

Spanyolország-USA döntő lesz/sport/egyeni/tenisz/20040926kikapott.html?pIdx=1