Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Sávolt Attila, az utóbbi tíz esztendő legjobb magyar férfi teniszezője.

"A sorozatos és nem múló sérülések, a fájdalmak miatt úgy döntöttem, hogy nem folytatom aktív pályafutásomat" - mondta budapesti sajtótájékoztatóján a 28 esztendős játékos.

"A gondok két éve kezdődtek: előbb egy makacs könyöksérülés miatt kellett kihagynom hat hónapot, aztán amikor már azt hittem, hogy rendbejöttem, újabb kényszerpihenő következett. Egy krónikus ízületi gyulladás miatt nyolc hónapig nem versenyezhettem."

Sávolt elmondta, a tenisz közben olyan fájdalmai voltak, hogy el kellett gondolkodnia azon, érdemes-e tovább kockáztatni az egészségét. "Idén még megpróbáltam visszatérni, de beláttam, nem megy. Nem volt könnyű döntés: reggel sokszor arra ébredek, milyen jó lenne folytatni, aztán győz a józan ész. A jó világranglista-helyezésemet elvesztettem, így legalább egy év kellene ahhoz - meg tökéletes egészségi állapot -, hogy visszakapaszkodjak, s újra a százötven közé kerüljek. Ez pedig már nem motivál.

A Taróczy Balázs óta legeredményesebb magyar játékos a Davis-kupában is remekelt: 33 meccset játszott, egyesben tíz találkozón nyert, nyolcszor kapott ki.

A világranglistán 2002. május 20-án tanyázott a legelőkelőbb pozícióban, akkor a 68. volt. Mind a négy Grand Slam-tornán volt főtáblás, a Roland Garroson 2000-ben a selejtezőből a harmadik fordulóig jutott, ahol az ausztrál Llleyton Hewitt-tól kapott ki. Tavaly szintén bekerült a 32 közé, akkor az argentin Guillermo Coría állt az útjába.

Sávolt hivatalos búcsúztatására március elején, a Monaco elleni Davis-kupa-találkozón kerül sor. A találkozót eredetileg a miniállamban bonyolították volna le, ám a pálya átépítése miatt a vendéglátók lemondtak a pályaválasztói jogról.