Vágólapra másolva!
Csuklósérülése miatt a január 17-én kezdődő ausztrál nyílt bajnokságot is kihagyja Kim Clijsters belga teniszcsillag. Lehetséges, a férfiaknál is lesz komoly hiányzó: 1994 bajnoka, a hazaiak klasszisa, Mark Philippoussis ugyanis lágyéksérüléssel bajlódik.

"Szépen gyógyul Kim sérülése, de nem merjük megkockáztatni az indulást" - nyilatkozta az elmúlt évben Melbourne-ben döntős sztár szóvivője.

A korábbi világelső legutóbb októberben, a hasselti viadalon szerepelt, de fájdalmai miatt kénytelen volt feladni az elődöntőt. Az ausztrál Lleyton Hewitt-tal nemrég szakított 21 éves klasszis - aki tavaly csupán 22 mérkőzést vívott - orvosai szerint íngyulladásából és részleges ínszakadásából kigyógyulva a közeljövőben újra teniszezhet.

Kevés az esély Mark Philippoussis szereplésére is, aki a Hopman-kupán szenvedett lágyéksérülést, s emiatt Ausztrália visszalépésre kényszerült a viadaltól.

"Véleményem szerint valószínűtlen, hogy esetleges felépülése után bírja a sorozatterhelést. Egy meccset még talán tudna játszani, de egy tornán folyamatosan nem lenne képes jól teljesíteni" - nyilatkozta Hamish Osborne, a Hopman-kupa orvosi teamjének vezetője.

Philippoussis, aki 1994-ben megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot, még nem adta fel a reményt. "Megkezdem a kezeléseket, s reménykedem, javul az állapotom. Mindenképpen szeretnék elindulni."

(MTI)/[origo]