Vágólapra másolva!
Szombaton a selejtezőkkel rajtol a budapesti Park Teniszklubban a hat viadalból álló férfi Raiffeisen Grand Prix-sorozat. Az egyenként 10 ezer dollár összdíjazású viadalnak a főváros mellett Miskolc, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Szolnok, végül újra Budapest ad otthont - hangzott el a Park Teniszklubban tartott sajtótájékoztatón.

"Az utóbbi évek egyik sajnálatos tendenciája volt, hogy egyre kevesebben vállalkoztak első osztályú teniszversenyek rendezésére. Így azok a férfi játékosaink, akik a környező országokban rendezett tornákon ATP-pontok hiányában még vagy már nem tudtak indulni, szinte teljesen versenyzési lehetőség nélkül maradtak. Ezen segít ez a sorozat" - fogalmazott Taróczy Balázs, a körverseny igazgatója.

A sorozaton legtöbb pontot elérő négy játékos, valamint a december 1-jei magyar ranglista négy legjobbja alkotja a hagyományos, egymillió forint összdíjazású Mesterverseny mezőnyét, amelyet ezúttal új helyszínen, Keszthely közelében a Club Dobogómajor pályáin bonyolítanak le. Tavaly és tavalyelőtt Bardóczky Kornél diadalmaskodott a decemberi összecsapáson.

Szombattól hétfőig a selejtezőket, keddtől vasárnapig pedig a főtábla küzdelmeit rendezik meg a Park Teniszklubban. A döntők előtt érdekes párosmérkőzésre kerül sor: Taróczy Balázs és Noszály Sándor egy-egy kerekesszékes versenyző oldalán tart bemutatót.

A Raiffeisen GP menetrendje:
április 26.-május 1., Budapest
május 3-8., Miskolc
augusztus 9-14., Hódmezővásárhely
augusztus 23-27., Kaposvár
augusztus 30.-szeptember 3., Szolnok
szeptember 6-10., Budapest
december 9-11., Keszthely, Mesterverseny.

Kiújult Bardóczky sérülésesportegyenitenisz20050302kiujult.htmlBardóczky 22 helyet javított a világranglistánsportegyenitenisz20040816bardoczky.html