Vágólapra másolva!
A világranglista 128. helyén álló Czink Melinda ugyan 6:3, 6:0-ra kikapott az ukrán Savcsuktól (220.) a selejtező utolsó fordulójában, de szerencsés vesztesként, néhány visszalépés miatt mégis főtáblás lett a 140 ezer euró összdíjazású portugáliai salakpályás tenisztornán.

A magyar játékos a kvalifikáció első körében erőnyerő volt, majd 6:4, 2:6, 6:4-re nyert az ausztrál Hewitt (309.) ellen. Czink Melinda a 32-es főtáblán a hozzá hasonlóan szerencsés vesztesként Estorilban maradó ukrán Katerina Bondarenkóval (228.) kezd.

A francia nyílt teniszbajnokság tavalyi győztese, Gaston Gaudio a vártnál sokkal jobban megizzadt azért, hogy bejusson a második fordulóba az 531 ezer euró összdíjazású estorili férfi tornán. Az argentin klasszis csak háromszettes mérkőzésen győzött a világranglista 76. helyén álló Jan Hernych ellen, igaz, a döntő játszma már egyoldalú volt.

A folyamatos esőzés miatt nem voltak mérkőzések hétfőn a 300 ezer euró összdíjazású müncheni férfi viadalon. "Remélem keddre javul a helyzet, és be tudjuk pótolni az elmaradt meccseket" - mondta Rudi Berger versenyigazgató. Az előrejelzések szerint azonban a résztvevők nem sok jóra számíthatnak: várhatóan kedden is sok lesz az eső, de szerdán talán már kisüt a nap bajor városban.

Estoril, férfiak, első forduló, eredmények:
Gaudio (argentin, 2.) - Hernych (cseh) 6:7, 7:5, 6:0
Garcia-Lopez (spanyol) - Karlovic (horvát) 6:3, 6:3