Vágólapra másolva!
Kiss Sebő simán bejutott az elődöntőbe, Balázs György viszont kiesett a hat viadalból álló, egyenként 10 ezer dollár összdíjazású Raiffeisen Grand Prix-teniszsorozat első állomásán, a fővárosi Park Teniszklubban.

Kiss végig az alapvonalról irányítva, kitűnő játékkal győzött a francia Laurent Recouderc ellen úgy, hogy mindössze négy játékot engedélyezett riválisának. "Nagyon kemény edzésekkel készültem erre a versenyre, és úgy érzem, jól is ment a játék. Remélem, a folytatás is sikeres lesz" - mondta a magyar teniszező, aki szabadkártyával került a főtáblára.

Kiss ellenfele szombaton az első helyen kiemelt Harel Levy lesz, aki pénteken 2 óra 28 perces nagy csatában verte az ugyancsak szabadkártyával induló Balázs Györgyöt. Az izraeli játékos négy esztendeje még a 30. volt a világranglistán.

"A simán megnyert első játszma után a másodikban nagyon közel álltam a győzelemhez, de sajnos nem sikerült. A döntő szettben is voltak lehetőségeim, hiszen 3:4 után kiegyenlítettem, de ezekkel sem tudtam élni" - kesergett Balázs.

A párosversenyben már nem sikerült Kissnek - oldalán Tatár Zsolttal - kiharcolni a döntőbe jutást, miután simán kikapott egy horvát duótól.

Eredmények, egyes, negyeddöntő:
Levy (izraeli, 1.) - Balázs György 0:6, 7:5, 6:4
Kiss Sebő - Recouderc (francia) 6:2, 6:2
Ciric (szerb-montenegrói) - Novak (cseh) 3:6, 6:3, 7:5

páros, elődöntő:
Hadad, Levy (izraeli, 4.) - Kadir, Urban (ausztrál, lengyel, 1.) 6:1, 6:3
Martinovic, Topic (horvát) - Kiss Sebő, Tatár Zsolt 6:3, 6:4