Vágólapra másolva!
Roger Federer bebizonyította, hogy reális győzelmi esélyekkel várja a hétfőhöz egy hétre kezdődő francia nyílt teniszbajnokságot, miután a negyeddöntőben legyőzte a salakmenő, tavaly a Roland Garroson döntős Guillermo Coriát a hamburgi, 2,1 millió euró összdíjazású tornán, a Mester-sorozat ötödik állomásán.

A svájci világelső eddig éppen a leglassabb felületen számított sebezhetőnek, így minden szempontból nagy jelentőségűnek számít az argentin játékos elleni újabb sikere. Tavaly a két klasszis a döntőben találkozott Hamburgban, akkor is Federer volt a jobb, 4:6, 6:4, 6:2, 6:3-ra nyerte a finálét.

Federer és Coria most is elkápráztatta a Rothenbaum közönségét, időről időre ragyogó labdamenetek és megoldások késztették tapsra a szurkolókat. Coria 3:1-es előnnyel nyitott, de ez sem volt elég az első szett megnyeréséhez. Federer egyenlített, majd 5:4-nél újabb brékkel került lépéselőnybe. A második játszmában 5:3-ra vezetett az argentin salakmenő, de a világelső ismét egalizált, majd a rövidítést viszonylag simán hozta.

Federer idén 39 meccset nyert meg 41-ből, s a hamburgi elődöntőben a meglepetésember Nyikolaj Davigyenkóval találkozik. A másik elődöntőt a belga Chistophe Rochus és a francia Gasquet vívja, előbbi szetthátrányból verte Chelát, utóbbi simán elbúcsúztatta az olasz Seppit.

A negyeddöntőben:
Federer (svájci, 1.) - Coria (argentin, 10.) 6:4, 7:6 (7-3)
Davigyenko (orosz, 15.) - Volandri (olasz) 7:6 (7-5), 6:4
Ch. Rochus (belga) - Chela (argentin) 3:6, 6:0, 6:3
Gasquet (francia) - Seppi (olasz) 6:1, 6:2

Bardóczky Kornél nyert Kiss Sebő ellen a negyeddöntőben, de a legjobb négy között már ő is vereséget szenvedett a hat viadalból álló, egyenként 10 ezer dollár összdíjazású Raiffeisen GP-teniszsorozat harmadik, hódmezővásárhelyi állomásán. Párosban meglepetésre a Pákai Norbert, Szathmáry Tibor kettős bizonyult a legjobbnak.

egyes, negyeddöntő:
Bardóczky Kornél - Kiss Sebő 6:3, 6:4
elődöntő:
Pashanski (szerb-montenegrói) - Bardóczky 6:2, 7:5
Hadad (izraeli) - Bruthans (szlovák) 6:1, 6:1

páros, döntő:
Pákai, Szathmáry-Pashanski, Troicki (szerb-montenegrói) 6:3, 6:3

A nők római tornáján nem történt szenzáció, Sarapova és Mauresmo is ott lesz az elődöntőben. Prágában is versenyben van még az első két kiemelt, Szafina és Koukalova is jó úton halad a döntőbeli találkozás felé.

WTA-torna, Róma (1,3 millió euró), negyeddöntő:
Sarapova (orosz, 1.) - Bovina (orosz, 9.) 6:2, 6:2
Mauresmo (francia, 2.) - C. Martinez (spanyol) 6:1, 6:2
Zvonarjova (orosz, 6.) - Schiavone (olasz) 7:5 ,7:6 (7-4)
Schnyder (svájci, 8.) - Linyeckaja (orosz) 6:1, 6:0

Az elődöntőben:
Sarapova - Schnyder
Mauresmo - Zvonarjova

WTA-torna, Prága (140 ezer dollár), negyeddöntő:
Ondraskova (cseh) - Diaz-Oliva (argentin) 7:5 ,6:2
Szafina (orosz, 1.) - Benesova (cseh, 5.) 6:1,6:4
Pous-Tio (spanyol) - Brandi (Puerto Ricó-i) 6:3, 6:2
Koukalova (cseh, 2.) - Craybas (amerikai) 6:3, 6:4

[origo] / (MTI)