Vágólapra másolva!
A spanyol lapok hősként köszöntik és a sportág új királyaként emlegetik hétfői kiadásukban Rafael Nadalt, aki vasárnap - mindössze 19 évesen - megnyerte a férfi egyest a francia nyílt teniszbajnokságon.

A győztesnek járó trófeát Zinedine Zidane adta át a játékosnak. "Azt mondta, hogy egy fenomén vagyok" - lelkendezett Nadal a Real Madrid francia futballsztárjával történt beszélgetés után. A vezető sportnapilap, a Marca az ifjú játékost és a díjat ábrázoló fotó alá a következőket írta: "Ez a tiéd Rafa, te vagy a salak királya". A címlapon látható, Nadalról és az éppen neki gratuláló János Károly királyról készült fénykép pedig a "Spanyolországnak két királya van" címet kapta.

"A mindössze 19 éves Nadalt megkoronázták Párizsban" - fogalmazott a As, az El Mundo pedig azt írta: "Hősies győzelem Puerta ellen. Párizs Nadal lábainál hever."

Nadal a vasárnapi fináléban 6:7, 6:3, 6:1, 7:5-re verte argentin ellenfelét, s ezzel megszerezte pályafutása első Grand Slam-sikerét. A spanyol tinédzser karrierje során először indult a Roland Garroson, újoncként előtte legutóbb a svéd Mats Wilandernek sikerült nyernie, még 1982-ben.