Vágólapra másolva!

Federer Halléban, Roddick Queen'sben triplázott

Roger Federer visszavágott Marat Szafinnak az esztendő első Grand Slam-viadalán, az Australian Open elődöntőjében elszenvedett vereségéért, miután a 680 ezer euró összdíjazású németországi füves pályás tenisztorna fináléjában három szettben legyőzte orosz ellenfelét. Queen'sben Andy Roddick sorozatban harmadszor emelhette magasba a trófeát, Birminghamben is címvédés történt, méghozzá Marija Sarapova révén.

A hallei találkozó végén Marat Szafin dühösen földhöz csapta ütőjét, de a sajtótájékoztatón már higgadtan értékelt. "Nagy meccs volt, nem is emlékszem, hogy utoljára mikor játszottam ilyen jól" - mondta az Australian Open idei győztese.

A wimbledoni bajnok svájci klasszis már 29 meccset nyert sorozatban füves pályán, s ezzel második ebben a rangsorban: a legendás svéd Björn Borg 1976 és 1981 között 41 mérkőzésen volt veretlen ezen a borításon. Federer sorozatban harmadszor nyerte meg a hallei viadalt, s ezzel idei hetedik, pályafutása 29. egyéni ATP-tornagyőzelménél tart.

"Tökéletes az örömöm. Huszonkilencedik tornagyőzelmemet éppen a füvön aratott huszonkilencedik sikerremmel ünnepelhetem. Csodálatos érzés. Remélem, hogy ezek után Wimbledonban is a legjobb leszek" - nyilatkozta Federer, aki 2003-ban és 2004-ben hallei diadala után lett verhetetlen a füvespályás szentélyben, Wimbledonban. Most annak is örülhetett a világelső, hogy sorozatban 20. döntőjét nyerte meg ATP-versenyen.

ATP-torna, Halle (659 ezer euró), döntő:
Federer (svájci, 1.) - Szafin (orosz, 2.) 6:4, 6:7 (6-8), 6:4

Queen'sben Andy Roddick a döntőben két nagyon szoros játszmában legyőzte a horvát Ivo Karlovicot, ezzel az amerikai teniszező sorozatban harmadszor diadalmaskodott az angliai viadalon. A 23 éves Roddick idei harmadik, pályafutása 18. ATP-győzelmét aratta egyesben.

ATP-torna, Queen's (659 ezer euró), döntő:
Roddick (amerikai, 2.) - Karlovic (horvát) 7:6 (9-7), 7:6 (7-4)

A címvédő, s tavaly wimbledoni bajnok Marija Sarapova ünnepelhetett a birminghami női tornán, miután a fináléban három játszmában verte a szerb-montenegrói Jelena Jankovicot.

Az orosz teniszező idei harmadik, pályafutása tizedik WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben és 31 ezer dollárt kapott vasárnapi sikeréért.

WTA-torna, Birmingham (200 ezer dollár), döntő:
Sarapova (orosz, 1.) - Jankovic (szerb-montenegrói, 3.) 6:2, 4:6, 6:1