Vágólapra másolva!
Ha addig jó eredményeket ér el, az augusztusi US Openen már a felnőttek mezőnyében próbálhat szerencsét Szávay Ágnes, aki vasárnap párosban diadalmaskodott a wimbledoni nyílt teniszbajnokság junior versenyében.

Ami londoni helytállását illeti, a korához képest hatalmasat - 180 km/óra körül - adogató kiválóság elmesélte, hogy óriási élmény volt az 1-es pálya több ezres közönsége előtt játszani, illetve részt venni a hagyományos versenyzáró bajnoki vacsorán.

"Rengeteg estélyi ruhát, cipőt, kiegészítőt hoztak nekünk, majd átvittek egy exkluzív étterembe, ahol az est során többek között egyik példaképemmel, Roger Federerrel is elbeszélgettem. Nagyon kedves srác."

Szávay a junior világranglistán május óta a harmadikról a 2. helyre zárkózott fel, és idei 32 Grand Slam-mérkőzésén mindössze háromszor kapott ki. Ráadásul begyűjtött három GS-trófeát is, amelyre eddig egy magyar teniszező sem volt képes.

A kiskunhalasi születésű reménység hozzátette: jó amerikai szerepléssel akár a junior világelsőségig is eljuthat az év végére, megelőzve páros partnerét és jó barátnőjét, a fehérorosz Viktoria Azarenkát.