Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap a selejtezőket, hétfőtől a főtábla mérkőzéseit játsszák a 140 ezer dollár összdíjazású budapesti nőitenisz-tornán, amelyen - Mandula Petra kivételével - szinte a teljes magyar élmezőny pályára lép.

Mandula elhúzódó sérülése miatt nem vállalhatta a játékot, s egyelőre az sem biztos, hogy egyáltalán folytatja-e pályafutását - derült ki a viadal szerdai sajtótájékoztatóján.

Ott lesz viszont - szabadkártyával - a főtáblán Szávay, aki a Roland Garroson egyesben és párosban, Wimbledonban pedig párosban diadalmaskodott a juniorok között. A fiatal, mindössze 16 és fél esztendős magyar tehetség a múlt héten, Modenában már a felnőttek között folytatta sikersorozatát, a selejtezőből az elődöntőig jutott, s "útközben" legyőzte az első helyen kiemelt olasz Francesca Schiavonét is.

Szintén szabadkártyával szerepel a versenyen Kapros Anikó, aki - mint elmondta - nagyon bízik abban, hogy kikerül a hullámvölgyből, s jól szerepel a Római Teniszakadémia Vodafone Center salakos pályáin. Czink Melinda és Pócza Barbara a selejtezőben próbál szerencsét.

A torna első kiemeltje a világranglistán 21. olasz Silvia Farina Elia lesz, és eljön a magyar fővárosba a spanyol Nuria Llagostera Vives (45.), az izraeli Anna Smashnova (53.), valamint a szlovén Katarina Srebotnik (57.) is.

Hétfőtől péntekig 10 órakor kezdődik a program, az utolsó két napon 11, illetve 10.30 órától játszanak. A belépők ára 300 és 600 forint, a bérlet 1400 forintba kerül.