Vágólapra másolva!
Nagy Kyra kiesett a 140 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix selejtezőjének harmadik fordulójában, így eldőlt, hogy a főtáblán csak két magyar lesz: Kapros Anikó és Szávay Ágnes, akik szabadkártyával kerültek a 32-es mezőnybe.

Nagy simán elveszítette az első játszmát az ukrán Olga Szavcsuk ellen a Római Teniszakadémián, a másodikban azonban váratlanul feltámadt, és az egyenlítésért adogathatott. Ekkor azonban megremegett a keze, s hibázott.

Az első forduló jelentette a végállomást a harmadik helyen kiemelt Roberta Vinci számára: az olasz játékost a kolumbiai Catalina Castano győzte le három szettben. A negyedik kiemelt Jelena Kostanic és Mariana Diaz-Oliva (6. kiemelt) viszont bejutott a legjobb 16 közé.

A nyolcaddöntőért a vasárnap korosztályában Európa-bajnoki címet szerzett Szávay - aki a juniorok között a Roland Garroson egyesben és párosban, Wimbledonban pedig párosban lett bajnok - a spanyol Maria Sanchez Lorenzo ellen kezd kedden vagy szerdán. Kapros riválisa a 8. helyen kiemelt Zuzana Ondraskova lesz.

Selejtező, 3. forduló:
Szavcsuk (ukrán) - Nagy Kyra 6:2, 7:5

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Catalina Castano (kolumbiai) - Roberta Vinci (olasz, 3.) 6:1, 1:6, 6:4
Jekatyerina Bicskova (orosz) - Denisa Chladkova (cseh) 6:2, 6:2
Julia Schruff (német) - Ludmila Cervanova (szlovák) 6:1, 1:6, 7:6 (7-1)
Jelena Kostanic (horvát, 4.) - Emilie Loit (francia) 6:1, 6:2
Mariana Diaz-Oliva (argentin, 6.) - Arantxa Parra Santonja (spanyol) 3:6, 6:4, 6:0