Vágólapra másolva!
A francia Mary Pierce két játszmában, 1 óra 6 perc alatt nyert honfitársa, Amélie Mauresmo ellen és bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A másodvirágzását élő klasszis, aki az idei Roland Garroson finálét játszott, Wimbledonban pedig negyeddöntős volt, az első szettben 5:2-es vezetéshez jutott, ám Mauresmo két gémet nyert és az egyenlítésért adogathatott.

Ekkor Pierce újra beleerősített és végül 37 perc alatt hozta az első játszmát. A második és egyben utolsó felvonásban már esélye sem volt a 3. helyen kiemelt Mauresmónak: hibát hibára halmozott, játéka szétesett, így nem tudta megszorítani honfitársát.

"Tizenhét éve veszek részt WTA-versenyeken és először jutottam be itt az elődöntőbe. Fantasztikusan érzem magam, teljesen mindegy ki lesz az ellenfelem, ezt a viadalt sohasem fogom elfelejteni" - nyilatkozott örömittasan Pierce.

A francia klasszis ellenfele a Lindsay Davenport (amerikai, 2.)-Jelena Gyementyijeva (orosz, 6.) párharc győztese lesz. A másik ágon Marija Sarapova (orosz, 1.)-Kim Clijsters (belga, 4.) elődöntőt rendeznek.

Párosban Martina Navratilova - oldalán a német Anna-Lena Grönefelddel - bejutott az elődöntőbe. A 48 esztendős cseh származású amerikai klasszis eddig kilenc alkalommal nyerte meg a párosversenyt Flushing Meadows-ban, 1977-ben diadalmaskodott először és 15 esztendeje utoljára.

A férfiaknál biztos, hogy lesz amerikai a döntőben, miután Robby Ginepri ötszettes mérkőzésen legyőzte Guillermo Coriát, és az elődöntőben a Blake-Agassi párharc továbbjutójával talákozik majd. Ginepri sorozatban a harmadik ötjátszmás meccsét nyerte meg, és nem kiemeltként jutott a legjobb négy közé, miután a hatodik mérkőzéslabdájánál kettőshibát ütött a dél-amerikai.

női egyes negyeddöntő:
Pierce (francia, 12.) - Mauresmo (francia, 3.) 6:4, 6:1

női páros negyeddöntő:
Navratilova, Grönefeld (amerikai, német, 7.) - Kuznyecova, Molik (orosz, ausztrál, 2.) 6:7 (5-7), 7:5, 7:5

férfi egyes, negyeddöntő:
Ginepri (amerikai) - Coria (argentin, 8.) 4:6, 6:1, 7:5, 3:6, 7:5

[origo] / (MTI)

Bardóczky Kornél, Balázs György, Kiss Sebő és Kisgyörgy Gergely is bejutott a legjobb nyolc közé a hat versenyből álló, egyenként 10 ezer dollár összdíjazású Raiffeisen GP-teniszsorozat utolsó állomásán, a budapesti Népligetben.

A viadal háromesztendős történetében eddig még nem volt példa arra, hogy négy hazai teniszező is bekerüljön a negyeddöntőbe. Kisgyörgy és Kiss egymás ellen játszanak csütörtökön, tehát egy magyar már biztosan ott lesz a négy között.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Bardóczky Kornél - Borgula (szlovák) 6:2, 6:3
Balázs György - Haupt (német) 6:2, 3:0-nál Haupt feladta
Kiss Sebő - Katic (szerb-montenegrói) 6:3, 4:6, 6:0
Kisgyörgy Gergely - Wiespeiner (osztrák) 1:6, 6:2, 6:1

A negyeddöntőket csütörtökön 11 órától bonyolítják le.

(MTI)

Kisgyörgy-siker a Raiffeisen GP rajtjánhttp://www.origo.hu/sport/egyeni/tenisz/20050906usopen.html?pIdx=1