Vágólapra másolva!
Nicole Vaidisova nyerte a 200 ezer dollár összdíjazású bangkoki nőitenisz-tornát. A 16 éves cseh játékos pályafutása ötödik diadalát aratta, ráadásul sorozatban harmadszor nem talált legyőzőre, ugyanis két hete Szöulban, egy hete pedig Tokióban is veretlen maradt.

A harmadik helyen kiemelt francia Mary Pierce két sima játszmában győzött az olasz Francesca Schiavone ellen, s ezzel 1998 után másodszor megnyerte a moszkvai tenisztornát. Az idei Roland Garroson és US Openen döntős 30 éves játékos a 2005-ös évet tekintve is második sikerét aratta: ezt megelőzően augusztusban, San Diegóban nem talált legyőzőre. E heti teljesítményének köszönhetően a jelenleg hetedik Pierce hétfőtől már a negyedik helyet foglalja majd el a világranglistán.

A férfiaknál a hazai közönség előtt szereplő Igor Andrejev nyert, miután a döntőben három játszmában legyőzte Nicolas Kiefert. A német teniszező nagy küzdelemben hozta az első szettet, a másodikban pedig már 4:0-ra vezetett, amikor fájni kezdett a térde. A sérült testrészt bekötözték, ám ezt követően már csak vergődött: orosz ellenfele kiegyenlített, majd a döntő játszmában simán győzött. Andrejev idei harmadik, pályafutása ötödik ATP-tornáját nyerte meg egyesben.

Eredmények:
WTA-torna, Thaiföld (200 ezer dollár), döntő:
Vaidisova (cseh, 2.) - Petrova (orosz, 1.) 6:1, 6:7, 7:5

WTA-torna, Moszkva (650 ezer dollár), döntő:
Pierce (francia, 3.) - Schiavone (olasz) 6:4, 6:3

ATP-torna, Moszkva (1 millió dollár összdíjazás):
Andrejev (orosz, 7.) - Kiefer (német, 6.) 5:7, 7:6 (3-7), 6:2