Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal három játszmában legyőzte az elsőként rangsorolt, világelső svájci Roger Federert az egymillió dollár összdíjazású dubaji férfitenisz-torna döntőjében.

A két klasszis ezzel együtt négy alkalommal találkozott ATP-tornán és Nadal most már 3-1-re vezet. Federer zsinórban negyedszer játszhatott döntőt Dubajban, és ez volt az első, amit elveszített.

A svájci világelső legutóbbi kilenc versenyén eljutott az utolsó mérkőzésig, és a mostani vereség mellett egyedül a sanghaji vébén volt kénytelen gratulálni ellenfelének, akkor Nalbandian győzte le, azóta 16 találkozót nyert meg. Az idei első vereség azt jelenti, hogy megszakadt Federer 56 mérkőzésen át tartó keménypályás veretlenségi sorozata, ami rekordnak számított az Open Erában.

A döntőben:
Nadal (spanyol, 2.) - Federer (svájci, 1.) 2:6, 6:4, 6:4

Az orosz Nagyja Petrova két játszmában legyőzte az Australian Openen diadalmaskodó francia Amélie Mauresmót a 600 ezer dollár összdíjazású dohai női viadal fináléjában. Amennyiben az első helyen kiemelt Mauresmo nyert volna, hétfőtől ő vezetné a világranglistát, így azonban továbbra is a belga Kim Clijsters áll az élen.

A fináléban:
Petrova (orosz, 2.) - Mauresmo (francia, 1.) 6:3, 7:5

[origo] / (MTI)