Vágólapra másolva!

Hewitt sem tudta megállítani Nadalt

Utolsóként csatlakozott a legjobb nyolc mezőnyéhez a női egyesben Martina Hingis a Roland Garroson. A korábbi világelső svájci a vasárnap sötétedés miatt félbeszakadt mérkőzése mai folytatásában már nem bízott semmit a véletlenre, ötven perc alatt 6:3-ra megnyerte a döntő játszmát az ezen a szinten újoncnak számító izraeli Shahar Peer ellen. A férfiaknál először jutott a nyegyeddöntőbe Ivan Ljubicic, de igaz ez Julien Benneteau-ra is, mindketten spanyol ellen mentek tovább. A címvédő Rafael Nadal, három vereség után jobbnak bizonyult a korábbi világelső Lleyton Hewittnál.

Nem aludhatott nyugodtan Martina Hingis vasárnap éjjel. Először az idei French Openen játszmát vesztett, és egyértelművé vált, hogy ellenfele, a tizenkilenc éves Shahar Peer nem véletlenül nyert meg az utolsó tizennégy mérkőzéséből tizenhármat, és maradt veretlen a prágai, valamint az isztambuli GP-n. A jeruzsálemi lány arra készült, hogy Jelena Gyementyjeva után egy másik korábbi Roland Garros-finalistát is elbúcsúztatva az első izraeli lesz a női tenisz történetében, aki negyeddöntőt játszhat Grand Slamen. Hingis azonban hétfőn négyszer is elnyerte az adogatójátékát és magabiztosan győzött.

"Nekem kedvezett, hogy tegnap a második szett után nem folytattuk. Ő pont elkapta a ritmust, így pedig ma frissen mehettem fel a pályára. Soha nem játszottam ellene, és amióta utoljára láttam rengeteget fejlődött. Örülök, hogy nyertem, féltem a vereségtől" - vallotta be Martina Hingis, aki természetesen beszélt a keddi, Kim Clijsters elleni rangadóról is. Legutóbb januárban, Melbourne-ben találkoztak a negyeddöntőben, és akkor a belga örülhetett (6:3, 2:6, 6:4), de összesítésben még mindig 4:2 a nagy visszatérőnek.

"Sokat fejlődtem január óta. Akkor minden új volt, örültem, hogy nyertem az első fordulóban. Most csalódott lettem volna, ha nem jutok el a negyeddöntőig. Ez a legnagyobb különbség az akkori és a mostani Martina között. A legtöbb önbizalmat a római diadal adta. Ott hét nap alatt, hat meccset játszottam. Azóta tudom, bármit képes vagyok túlélni. Nincs más dolgom, mint a játékomra koncentrálni, és nem érdekel, ha minden nap pályára kell mennem, mert tudom, hogy képes vagyok sorozatban jól játszani. Ráadásul salakon még többet számít a fizikai felkészültség. A labdamenetek hosszabbak, ami nekem kedvez Kimmel szemben, mert van időm a saját játékom játszani. Szerencsére, a legutóbbit kivéve, rövid mérkőzéseim voltak, sikerült spórolnom az energiámmal" - bizakodott Hingis, aki hétfőn visszalépett a vegyespáros versenytől, így Martina Navratilova és Bob Bryan játék nélkül jutott a negyedöntőbe.