Vágólapra másolva!
A világelső svájci Roger Federer lesz a továbbjutást már korábban kiharcoló francia Richard Gasquet ellenfele a 2,45 millió dollár összdíjazású torontói kemény pályás férfitenisz-torna döntőjében.

Federer - csakúgy, mint a negyeddöntőben, a belga Xavier Malisse ellen - ezúttal is megszenvedett a sikerért, csak három játszmában tudott túllépni a chilei Fernando Gonzalezen.

A sorozatban 53. észak-amerikai mérkőzésén diadalmaskodó 25 éves csillag pályafutása 40. tornagyőzelmét szerezheti meg, amennyiben a Mestersorozat hatodik állomásának a fináléjában legyőzi a világranglista 51. helyén álló Gasquet-t. A két játékos eddig ötször találkozott egymással, négyszer Federer, egyszer pedig - tavaly, Monte-Carlóban - a 20 esztendős francia nyert.

Eredmény, elődöntő:
Federer (svájci, 1.)-Gonzalez (chilei, 15.) 6:1, 5:7, 6:3
Gasquet (francia) - Murray (brit) 6:2, 7:5

Nem jött létre az álomdöntő a 600 ezer dollár összdíjazású Los Angeles-i kemény pályás női tornán, ugyanis az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapova, valamint a térdsérüléséből felépülve második versenyén szereplő amerikai Serena Williams is kikapott a négy között. Sarapovát honfitársa, Jelena Gyementyjeva, Williamst pedig a szerb Jelena Jankovic búcsúztatta az elődöntőben.

Kudarca ellenére Serena Williams elégedett volt a szereplésével: "Ez még csak a második tornám hosszú kihagyás után, és úgy érzem, jobban ment a játék, mint az elsőn. Jó irányba haladok" - értékelt a tengerentúli klasszis, aki mostani teljesítményének köszönhetően a 110. helyről a 75. környékére jön majd fel a világranglistán.

Eredmények, elődöntő:
Gyementyjeva (orosz, 3.) - Sarapova (orosz, 1.) 7:5, 6:2
Jankovic (szerb, 16.) - S. Williams (amerikai) 6:4, 6:3