Vágólapra másolva!
Kiss Sebő Irakli Labadzéval játssza a Római Teniszakadémián pénteken 10 órakor kezdődő Magyarország-Grúzia tenisz Davis-kupa-mérkőzés első találkozóját. A tét a feljutás az Euro-afrikai zóna II. csoportjából az elsőbe, a Világcsoport utáni második vonalba.

A sajtótájékoztatóval egybekötött pénteki sorsolás értelmében a második párban Bardóczky Kornél Lado Csikladzével mérkőzik. Szombaton 13 órától a párosmérkőzést rendezik, vasárnap a befejező két egyesre pedig 10 órától kerül sor.

"Igazán azt szerettük volna, ha Kornél kezd, mert győzelme esetén nagyobb nyomás alatt játszott volna Labadze, aki korábban az első 50-ben is volt a világranglistán" - mondta Kiss Sebő hozzátéve, hogy mindenképpen hosszú mérkőzésre szeretné kényszeríteni riválisát, persze az igazi az lenne, ha nyerne.

Az ehhez szükséges taktikáról beszélt Baranyi Szabolcs szövetségi kapitány, aki korábban egy németországi klubban két évig együtt dolgozott a legjobb grúz játékossal, így alaposan ismeri őt:

"Futtatni kell majd, mivel nem szereti a hosszú labdameneteket, megpróbálja három-négy ütés után befejezni a játékot. Sebőnek, vasárnap pedig Kornélnak ezt kell megakadályoznia. Péntek után legalább döntetlent várok, szerintem a szombati páros találkozónak lesz döntő jelentősége."

Berényi János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke hangsúlyozta: hét éve nem volt Budapesten Dk-meccs, s reményét fejezte ki, hogy szép számú közönség látogat ki a találkozóra. Márky Jenő, a Római Teniszakadémia tulajdonosa ezt elősegítendő arról számolt be, hogy a bérlet mindössze 800 forintba kerül.

* * *

A 600 ezer dollár összdíjazású pekingi női torna nyolcaddöntőjében az esélyesek nyertek.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Mauresmo (francia, 1.) - Szun (kínai) 6:3, 6:2
Jankovic (szerb, 6.) - Bartoli (francia) 6:3, 6:2
Petrova (orosz, 3.) - Daniilidu (görög) 6:1, 6:2
Davenport (amerikai, 5.) - Cseng (kínai) 6:2, 7:6 (7-4)
Na Li (kínai, 7.) - Vesznyina (orosz) 3:6, 6:1, 6:1
Mauresmo (francia, 1.) - Szun (Sun, kínai) 6:3, 6:2
Jankovic (szerb, 6.) - Bartoli (francia) 6:3, 6:2

A negyeddöntőben:
Mauresmo - Davenport
Petrova - Jankovic
Peng (kínai) - Szugijama (japán)
Na Li - Kuznyecova (orosz, 2.)